20:41 05.02.2020

Обвинуваченому в підготовці теракту в Криму Приходьку інкримінують ще один епізод - підготовку підпалу генконсульства РФ в Україні

2 хв читати
Обвинуваченому в підготовці теракту в Криму Приходьку інкримінують ще один епізод - підготовку підпалу генконсульства РФ в Україні

Жителю Криму 61-річному Олегу Приходьку, обвинуваченому в підготовці теракту на півострові, тепер закидають ще й приготування до підпалу генконсульства РФ у Львові, повідомив "Інтерфаксу" його адвокат Назім Шейхмамбетов.

"У матеріалах, які слідство надало суду для обґрунтування клопотання щодо продовження варти (у середу Приходьку продовжили арешт на два місяці, до 10 квітня - ІФ), ми виявили, що поряд із попередніми обвинуваченнями з'явилося ще одне: Олег Аркадійович нібито планував улітку 2019 року підпалити будівлю генерального консульства Російської Федерації, розташованої у Львові", - сказав Шейхмамбетов у середу.

Подробиці адвокат не знає. "Нас ще не ознайомили", - сказав він.

Новий епізод за статтею 205 КК Росії (підготовка терористичного акту), за якою вже обвинувачується Приходько, "ускладнює" справу. "У судді буде можливість дати більший термін, ніж загрожувало (раніше - ІФ)", - вважає адвокат.

Співробітники ФСБ Росії 9 жовтня 2019 року знайшли в гаражі коваля з села Оріхове Сакського району Криму Приходька саморобний вибуховий пристрій, компоненти та інструменти для його виготовлення, пляшки із запальною сумішшю і затримали чоловіка. Його звинувачують у підготовці вибуху в адміністрації невеликого міста Саки на заході півострова.

Приходько вважає кримінальну справу переслідуванням за проукраїнську позицію: він вважає незаконним приєднання Криму до Росії, встановив українські та кримськотатарські прапори на даху свого будинку.

ЦГЗ ФСБ описав фігуранта справи як "російського громадянина, прихильника нацистської ідеології, що є членом українських екстремістських організацій".

Приходько вважає себе лише громадянином України, стверджує, що російський паспорт йому вручили всупереч бажанню в 2016 році. Він заявляє також, що не перебуває в жодних екстремістських чи терористичних угрупованнях.

Спочатку Приходько обвинувачувався за двома статтями: "незаконне виготовлення вибухових речовин" і "спроба скоєння терористичного акту", потім, в грудні 2019 року, до них додалася ще одна - "незаконне придбання і зберігання вибухових речовин".

Приходько утримується в СІЗО в Сімферополі - єдиному слідчому ізоляторі Криму.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА