06:53 06.02.2020

Американський сенат проголосував проти імпічменту Трампа

2 хв читати
Американський сенат проголосував проти імпічменту Трампа

Американські сенатори визнали невинним президента США Дональда Трампа за всіма пунктами обвинувачення в рамках слухань щодо імпічменту.

Сенатори більшістю голосів відкинули обидва пункти обвинувачення: зловживання владою і перешкоджання розслідуванню, яке проводив Конгрес. У першому випадку за виправдання Трампа виступили 52 сенатори, а 48 визнали його винним. У другому виправдати президента вирішили 52 члени сенату, а 47 визнали його винним. Проти Трампа проголосував тільки один республіканець - Мітт Ромні, на першому голосуванні який визнав його винним у зловживанні повноваженнями.

Для того щоб президента визнали винним, і, отже, відсторонили від посади, потрібно, щоб дві третини сенаторів виступили на підтримку хоча б одного пункту обвинувачення. Таким чином процес імпічменту в конгресі завершився. Трамп залишається на посаді президента.

Трамп став третім президентом в історії США, щодо якого ініціювали процедуру імпічменту. Першим був Ендрю Джонсон в 1868 році, другим - Білл Клінтон в 1998 році. Всіх президентів виправдав сенат.

Також процедуру імпічменту Палата представників США намагалася почати в 1973 році щодо Річарда Ніксона, однак Ніксон пішов у відставку сам.

Стосовно Трампа демократи в Палаті представників ініціювали процедуру імпічменту 24 вересня 2019 року, після того, як американський інформатор висловив стурбованість у зв'язку з телефонною розмовою президента США з українським президентом Володимиром Зеленським, яка мала місце 25 липня. В ході розмови Трамп закликав Зеленського почати розслідування щодо екс-віце-президента США Джо Байдена і його сина Гантера, а також передбачуваного втручання в американські вибори 2016 року з території України.

Палата представників, в якій більшість належить демократам, в результаті висунула Трампу два обвинувачення - в зловживанні владою і перешкоджанні розслідуванню Конгресу.

Справу було передано в Сенат для проведення судового процесу в січні цього року. Сумнівів у тому, що сенат відкидає обвинувачення проти Трампа не було, оскільки більшість у цій палаті Конгресу належить республіканцям.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА