07:07 06.02.2020

Баканов: Про жодний тиск на телеканал "1 + 1" або утиски свободи слова не йдеться

2 хв читати
Баканов: Про жодний тиск на телеканал "1 + 1" або утиски свободи слова не йдеться

Глава СБУ Іван Баканов заявив про те, що обшуки в офісі телеканалу "1 + 1" є необхідними слідчими заходами і не є тиском на ЗМІ, повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

"Ні про який тиск на журналістів телеканалу "1 + 1" або утиски свободи слова в Україні в даній ситуації мова не йде. І не може йтись. Ми говоримо про неупереджене і всебічне розслідування кримінальної справи про незаконне прослуховування глави уряду. І слідчі дії відбувались не тільки на вулиці Куренівській, 18, а й за іншими адресами перевірюваних осіб", - зазначив Баканов.

На думку глави СБУ, журналісти повинні бути зацікавлені у встановленні істини у цій резонансній справі і всебічно сприяти розслідуванню.

Як повідомлялося, раніше стало відомо, що в Києві в приміщенні редакції програми "Секретні матеріали" телеканалу "1 + 1" медіагрупи "1 + 1 media" в середу ввечері співробітники Служби безпеки України проводять обшуки.

"У приміщенні "1 + 1 media" на вул. Куренівської дійсно проходять обшуки", - повідомило джерело агентства "Інтерфакс-Україна" в головному офісі медіахолдингу.

Разом з тим, в українських ЗМІ повідомляють, що йдеться про справу за фактом прослуховування кімнати для нарад прем'єр-міністра України Олексія Гончарука. Слідство підозрює, що скандальні записи, нібито, "злив" журналіст телеканалу "1 + 1" Євген Куксін.

Інтернет-видання "Детектор медіа" пише, що співробітники СБУ повідомили, що шукають диктофон, яким журналіст Куксін нібито записував слова прем'єр-міністра Гончарука під час наради, на якій пролунали слова про "порожнє місце" в голові президента України Володимира Зеленського.

У свою чергу інтернет-видання "BBС. Україна" з посиланням на джерела в силових структурах повідомляє, що саме в цьому приміщенні, де відбуваються обшуки, є комп'ютер, на якому монтувалися "плівки Гончарука".

16 січня деякі Telegram-канали поширили аудіозапис, на якому кілька людей обговорюють підготовку доповіді з економічної політики президенту, а також причини та наслідки підвищення курсу гривні. Людина з голосом, схожим на голос Гончарука, говорить про "примітивні" уявлення президента в економіці, а себе називає "профаном в економіці". Як стверджується, запис було зроблено 16 грудня, і в нараді брали участь, окрім Гончарука, заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова, міністр фінансів Оксана Маркарова, заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів та інші.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА