07:57 06.02.2020

Імпічмент показав, як далеко може зайти Трамп, домагаючись свого переобрання

2 хв читати
Імпічмент показав, як далеко може зайти Трамп, домагаючись свого переобрання

Процедура імпічменту президента США Дональда Трампа показала виборцям, наскільки далеко може зайти Трамп у спробі виграти вибори 2020 року, заявили "менеджери імпічменту" в статті, опублікованій Washington Post.

"Через процес імпічменту виборці тепер можуть бути попереджені про те, як далеко піде президент, намагаючись домогтися свого переобрання, порушуючи закон і підриваючи нашу національну безпеку і безпеку наших союзників", - йдеться в статті.

На їхню думку, не можна стверджувати, що Трамп "виніс уроки з цього досвіду".

"Це не вперше, коли він домагався іноземного втручання у вибори, і не останній. Як ми вже говорили під час судового процесу, якщо президент залишиться на своєму посту, він не припинить спроби обдурити на наступних виборах, поки не доб'ється успіху", - вважають демократи.

"Протягом усього процесу нові і викривальні докази проти президента з'являлися майже щодня, і немає жодних сумнівів у тому, що вони будуть і надалі з'являтися в книгах, газетах або на слуханнях в Конгресі", - йдеться в статті.

Автори додали, що відмовляючи американському народу в справедливому суді, лідер сенатської більшості Мітч Макконнелл позбавив президента можливості бути виправданим.

"Президент не буде виправданий, і Сенат теж, звичайно, не буде виправданий історією", - підкреслили "менеджери імпічменту".

До "менеджерів імпічменту" входять голова комітету з розвідки палати представників Адам Шифф, голова юридичного комітету Джеррі Надлер, а також члени палати представників демократи Хакім Джефріс, Джейсон Кроу, Вал Демінгс, Зої Лофгрен і Сільвія Гарсія.

Американські сенатори в середу визнали невинним президента США Дональда Трампа за всіма пунктами обвинувачення в рамках слухань щодо імпічменту.

Сенатори більшістю голосів відкинули обидва пункти звинувачення: зловживання владою і перешкоджання розслідуванню, яке проводив Конгрес. У першому випадку за виправдання Трампа виступили 52 сенатори, а 48 визнали його винним. У другому випадку виправдати президента вирішили 52 члени сенату, а 47 визнали його винним. Проти Трампа проголосував тільки один республіканець - Мітт Ромні, на першому голосуванні який визнав його винним у зловживанні повноваженнями.

Стосовно Трампа демократи в Палаті представників ініціювали процедуру імпічменту 24 вересня 2019 року, після того, як американський інформатор висловив стурбованість у зв'язку з телефонною розмовою президента США з українським президентом Володимиром Зеленським, яка мала місце 25 липня. В ході розмови Трамп закликав Зеленського почати розслідування щодо екс-віце-президента США Джо Байдена і його сина Гантера, а також передбачуваного втручання в американські вибори 2016 року з території України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА