09:37 06.02.2020

Поліція затримала підозрюваних у підпалі автомобіля журналістки "Радіо Свобода" у Львові

2 хв читати
Поліція затримала підозрюваних у підпалі автомобіля журналістки "Радіо Свобода" у Львові

Поліція Львівської області затримала підозрюваних у підпалі автомобіля Mitsubishi Colt, що належить кореспондентці "Радіо Свобода" Галині Терещук, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Поліція Львівської області затримала підозрюваних у підпалі авто журналістки "Радіо Свобода" Галини Терещук. Проведено обшуки. Доказовою бази вистачає. Палій - студент, громадянин Молдови. Хто його спонукав на таке - встановлюємо. Безпека журналістів - пріоритет", - написав Аваков на сторінці у Twitter у четвер.

У свою чергу управління Служби безпеки України у Львівській області на сторінці у Facebook повідомило, що СБУ викрила і затримала підозрюваного в підпалі автомобіля журналістки "Радіо Свобода".

"У місті Одеса було затримано уродженця Хмельницької області, який за версією слідства, скоїв у Львові підпал автомобіля, що належить подружжю журналістів Галині та Василю Терещук", - йдеться в повідомленні.

Так, правоохоронці встановили особу та маршрут переміщення зловмисника, який після скоєння злочину попрямував до Одеси. "Працівники Державтоінспекції зафіксували, що після втечі з місця підпалу виконавець декілька разів змінював зовнішній вигляд", - додали у відомстві.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України, затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

Як повідомлялося, 30 січня невідомий підпалив легковий автомобіль Mitsubishi Colt, що належить кореспондентці "Радіо Свобода" Галині Терещук.

Інцидент стався в проміжку від опівночі до 00:10 на вулиці Кубійовича.

Терещук працює кореспонденткою "Радіо Свобода" у Львові з 2000 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА