13:47 06.02.2020

Нацрада з телерадіомовлення перенесла розгляд рішення про анулювання радіоліцензії "Прямого" на наступне засідання

2 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення перенесла розгляд рішення про анулювання радіоліцензії "Прямого" на наступне засідання

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні в четвер не змогла ухвалити рішення щодо анулювання ліцензії на мовлення радіостанції "Прямий ФМ".

За рішення про анулювання ліцензії у зв'язку з відсутністю повного обсягу мовлення проголосували чотири з семи присутніх на засіданні члени Нацради. За проект Сергія Костинського про визнання порушення й оголошення попередження проголосували три із семи членів Нацради.

"Анулювати ліцензію повністю - це фактично вбити незалежне мовлення в Україні, яке і так недостатньо розвинене", - зазначив представник "Прямого".

Він також наголосив, що радіо "Прямий" уже веде мовлення в Києві й наразі очікує отримання документів від Українського державного центру радіочастот про фіксацію факту мовлення.

"З проханням вилучити частоти, на яких компанія не встигає запустити мовлення, можна було звернутися раніше, до того як пройшов рік із моменту видачі ліцензії", - зазначив член Нацради Олег Черниш, наголошуючи, що підтримує рішення про анулювання ліцензії.

У свою чергу Костинський, що відповідає в Нацраді за розвиток радіомовлення в країні, зазначив, що захищатиме кожного мовника, який підтримує розвиток радіомовлення на півдні країни, зокрема - "Прямий ФМ".

За його словами, в Харківській області склалася аналогічна ситуація з місцевим мовником, однак щодо маленької радіостанції критичних рішень не ухвалювали.

"Вважаю, що Нацраді потрібно дуже зважено приймати свої рішення, тому Юрію (член Нацради Юрій Зіневич - ІФ), ваш проект я не підтримую", - заявив Костинський.

Про відсутність необхідності скасовувати ліцензію радіокомпанії також висловився відповідальний секретар і член Нацради Олександр Ільяшенко, який при цьому повідомив, що компанія веде мовлення в чотирьох містах.

"По-моєму, єдина провина компанії - прострочення місяць і шість днів у поданні заяви. Я підтримуватиму пропозицію винести попередження", - заявив він.

Як повідомлялося, раніше народний депутат Микола Княжицький (фракція "Європейська солідарність") заявив, що Нацрада з телерадіомовлення хоче повністю заборонити мовлення радіо "Прямий ФМ".

Радіо "Прямий ФМ" розпочало мовлення в Києві в цифровому стандарті T-DAB (6 програма) з 9 вересня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА