14:49 06.02.2020

Серед інфікованих китайським коронавірусом на борту лайнера Diamond Princess немає громадян України

2 хв читати
Серед інфікованих китайським коронавірусом на борту лайнера Diamond Princess немає громадян України

Серед заражених коронавірусною інфекцією 2019-nCoV на круїзному лайнері Diamond Princess у Японії немає українських громадян, повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

"Було відібрано зразки в 237 пасажирів і членів екіпажу та проводиться їх дослідження. Наразі отримано результати тестування для 31 зразка, десять з яких виявилися позитивними на 2019-nCoV. За інформацією контактної особи ММСП Японії, громадян України серед цих десяти підтверджених випадків немає", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Міністерство охорони здоров'я Японії переводить пацієнтів із підтвердженою інфекцією нового коронавірусу в діагностичні лікарні Японії та вживає протиепідемічних заходів на судні. Інші пасажири та члени екіпажу, зокрема ті, хто очікує результатів тестування, мають залишатися на судні щонайменше 14 днів.

"Центр громадського здоров'я України направив до відома Прикордонної служби України листа з інформацією про цю ситуацію з метою координації та злагодженості дій під час проведення відповідних заходів реагування", - додали в МОЗ.

Як повідомлялося, лайнер Diamond Princess 20 січня відбув із японського м. Йокогама у двотижневий круїз за маршрутом Каґосіма - Гонконг - Окінава, що мав завершитися 4 лютого. Однак з'ясувалося, що один із пасажирів, котрий зійшов на берег у Гонконзі, був заражений коронавірусом.

3 лютого круїзне судно залишилося на рейді в порту Йокогами для перевірки всіх пасажирів. На його борту перебувають 2,666 тис. туристів і 1,045 тис. членів екіпажу.

Міністерство охорони здоров'я Японії вимагає залишити судно на 14-денний карантин у Йокогамі. Загалом на лайнері кількість заражених новим типом коронавірусу сягнула 20 осіб.

5 лютого Міністерство закордонних справ України повідомило, що на борту круїзного лайнера Diamond Princess біля берегів Японії перебувають 25 громадян України - членів екіпажу судна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА