18:02 06.02.2020

Мінінфраструктури у квітні-2020 планує відкрити річковий туристичний маршрут з України до Білорусі

2 хв читати
Мінінфраструктури у квітні-2020 планує відкрити річковий туристичний маршрут з України до Білорусі

Міністерство інфраструктури України здійснює роботу з організації туристичного маршруту водним транспортом Київ-Мозир (Білорусь, Гомельська обл.) - Київ.

Як повідомляється на сайті Мінінфраструктури за підсумками зустрічі глави відомства Владислава Криклія з міністром транспорту і комунікацій Республіки Білорусь Олексієм Авраменком у Мінську в четвер, зазначений маршрут планується здійснювати з використанням судна "Світанок", яке належить ДП "Адміністрація річкових портів". Готовність судна до виходу в рейс планується на кінець квітня 2020 року.

Крім того, за словами Криклія, в планах на 2020 рік - розширення зони Річкової інформаційної служби від м. Вишгорода (Київська обл.) до кордону з Республікою Білорусь. Водночас до кінця 2021 року передбачені заходи із забезпечення радіозв'язку в діапазоні морської рухомої служби.

Під час зустрічі також обговорювалося питання розвитку міжнародних транспортних коридорів Чорне море - Балтійське море, зокрема відновлення міжнародного водного шляху Е-40 у сполученні Дніпро-Прип'ять.

"Проект з відновлення міжнародного річкового шляху Е-40 вийшов на стадію практичної реалізації. Роботи з черпання та доведення судноплавних глибин до необхідного рівня, а також інші заходи заплановано розпочати з відкриттям навігації", - наводить прес-служба слова міністра інфраструктури.

Як повідомлялося, Республіка Білорусь уклала інвестиційний договір з компанією ЗАТ "Білпаливенерго" ("Белтопэнерго") на будівництво річкового порту на Дніпрі в Гомельській області (Білорусь) поблизу кордону з Україною.

Адміністрація морських портів України та "Білпаливенерго" в грудні 2018 року підписали меморандум, спрямований на розвиток логістики і перевезення вантажів між Україною та Білоруссю з використанням річкового транспорту, створення нових робочих місць і залучення нових вантажопотоків у морські порти України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА