18:44 06.02.2020

Кернес стверджує, що до вбивства його друга причетний кілер, який влаштував перестрілку біля супермаркету в Харкові

2 хв читати
Кернес стверджує, що до вбивства його друга причетний кілер, який влаштував перестрілку біля супермаркету в Харкові

Міський голова Харкова Геннадій Кернес не вбачає зв'язку між замахом на нього у квітні 2014 року та вбивством його друга, бізнесмена Юрія Дімента в лютому 2016 року.

"Зв'язку ніякого немає", - сказав Кернес в інтерв'ю Youtube-проекту "Ходят слухи".

Водночас, за його словами, до вбивства Дімента може бути причетний кілер Олексій Тітов, який у листопаді минулого року влаштував перестрілку біля супермаркету "Восторг", а за кілька годин підірвав себе гранатою.

"Коли взяли у нього ДНК, вона збіглася 100% із тим кілером, який убив мого друга", - сказав Кернес.

У відділі комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області цю інформацію не підтвердили і не спростували, пославшись на те, що в листопаді 2019 року Генеральна прокуратура доручила досудове розслідування кримінального провадження щодо вбивства Дімента, а також кримінальних виробництв, пов'язаних із перестрілкою та самогубством Тітова, Головному слідчому управлінню Нацполіції України.

Як повідомлялося, 28 квітня 2014 року Кернес був важко поранений під час пробіжки Бєлгородським шосе в Харкові.

За фактом замаху на вбивство Кернеса відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на умисне вбивство).

Дімента застрелили вранці 26 лютого 2016 року на кладовищі, де похована його мати.

Поліція розпочала кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України.

Дімент був близький до міського голові Харкова Геннадія Кернеса. Зокрема, за інформацією місцевих ЗМІ, він разом із народним депутатом Михайлом Добкіним організував серед місцевих бізнесменів збір коштів на операцію Кернеса в Ізраїлі.

25 жовтня 2019 року близько 12:05 у Харкові на вул. Клочківській сталася перестрілка, внаслідок якої були поранені колишній "оплотовець" Георгій Ісаков, інший - його "права рука" Володимир Борох ("Тайсон"). Борох помер у машині швидкої допомоги. Того самого дня кілер Олексій Тітов підірвав себе гранатою, коли його намагалася затримати поліція.

Інцидент кваліфіковано як "умисне вбивство", "замах на умисне вбивство" (ст. 115 КК), "незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" (ст. 263 КК). Постановою прокурора ці кримінальні провадження об'єднані в одне.

Крім того, було розпочато досудове розслідування за фактом самогубства Тітова і внесено зведення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом посягання на життя співробітників правоохоронного органу.

28 жовтня начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Валерій Сокуренко повідомив, що найбільш імовірною версією перестрілки є замовне вбивство, пов'язане з комерційною або кримінальною діяльністю потерпілих.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА