20:31 06.02.2020

Глава Нацкомітету демократів вимагає перерахувати результати кокусів в Айові

2 хв читати
Глава Нацкомітету демократів вимагає перерахувати результати кокусів в Айові

Голова Національного комітету Демократичної партії США Томас Перес закликав демократів Айови провести перерахунок результатів внутрішньопартійних виборів.

"Всьому є межа. У світлі проблем, які виникли при реалізації плану відбору делегатів, і для забезпечення суспільної довіри до результатів (кокусів - ІФ) я закликаю Демократичну партію Айови негайно почати перерахунок (результатів - ІФ)", - написав Перес в своєму Твіттері.

До четверга було оброблено 97% бюлетенів на попередніх первинних виборах Демократичної партії в американському штаті Айова.

Зараз на них лідирує колишній мер міста Саут-Бенд Піт Буттіджіч - у нього 26,2% голосів. У його найближчого переслідувача - сенатора від штату Вермонт Берні Сандерса - 26,1%.

На третьому місці залишається сенатор від штату Массачусетс Елізабет Воррен (18,2%). Колишній віце-президент США Джо Байден займає четверте місце (15,8%).

Голосування відбулося ще в понеділок, проте через технічні неполадки і перевірки даних на достовірність підрахунок голосів так досі і не завершений.

Раніше Байден висловив невдоволення демократам Айови через затримку результатів кокусів і зажадав "вичерпного пояснення" ситуації, що склалася.

Президент США Дональд Трамп також виступив з критикою на адресу демократів за погану організацію внутрішньопартійних виборів в Айові.

Айова стала першим штатом, в якому відбулися попередні внутрішньопартійні вибори. Традиційно вони проводяться у вигляді кокусів і праймеріз. Кокуси припускають збори прихильників партії, в ході яких проходить обговорення ймовірних кандидатів у президенти. Після завершення всіх виступів відбувається голосування, при цьому в кожній партії існують відмінності в його проведенні.

Американські ЗМІ зазначають, що перші кокуси традиційно грають ключову роль у боротьбі претендентів в кандидати від партії, хоча і не гарантують їм безпосереднього успіху в подальшій боротьбі. Однак ці вибори дають можливість прихильникам партії вперше висловити свою підтримку тому чи іншому кандидату. Крім того, переможець попередніх внутрішньопартійних виборів часто отримує більше уваги в ЗМІ і фінансування для своєї виборчої кампанії.

Крім того, перші етапи внутрішньопартійних виборів в США, дозволяють відсіяти найбільш слабких претендентів на висунення кандидатом в президенти країни.

Перші праймеріз - таємне голосування за певного кандидата або делегата - пройдуть 11 лютого в штаті Нью-Гемпшир. Це буде друге внутрішньопартійне голосування. Потім кокуси і праймеріз відбудуться в інших штатах.

Зазвичай, голосування в останні місяці первинних виборів носить скоріше формальний характер, тоді як ймовірний переможець визначається на більш ранніх етапах. Результат первинних виборів нерідко визначають результати кокусів і праймеріз у перших невеликих штатах - зокрема, в Айові.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА