20:52 06.02.2020

ВАКС збільшив суму застави для фігуранта справи про заволодіння майном Нацгвардії екс-заступника президента "Укрбуду" Мармиша

3 хв читати
ВАКС збільшив суму застави для фігуранта справи про заволодіння майном Нацгвардії екс-заступника президента "Укрбуду" Мармиша

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду збільшила суму застави для колишнього заступника директора корпорації "Укрбуд" В'ячеслава Мармиша.

"Суд апеляційної інстанції, частково задовольнивши вимоги прокурора та детектива, визначив підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 40 млн грн застави", - повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Раніше слідчий суддя ВАКС обрав для Мармиша запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 6 млн грн. САП і НАБУ наполягали на триманні під вартою підозрюваного із заставою у розмірі 77 млн грн.

Як повідомлялося, 21 січня прокурори САП повідомили колишньому заступнику президента державної корпорації про підозру в пособництві в заволодінні майном Національної гвардії України.

Після укладення між Міністерством внутрішніх справ і будівельною компанією договору проектування та будівництва житлового будинку на території Печерського району Києва, який згодом був розбудований у житловий комплекс "Аристократ", група осіб, зокрема посадові особи НГУ, за попередньою змовою ухвалила рішення про укладення додаткових угод для обміну нерухомого майна в ЖК "Аристократ" на нерухоме майно в ЖК "Оберіг" з метою заволодіння частиною зазначеного майна під час обміну.

Для реалізації плану було залучено особу, яка здійснила оцінку майна з метою зменшити кількість нерухомості в ЖК "Оберіг" та ЖК "Казка", яке мало бути передано під час обміну, шляхом безпідставного заниження вартості нерухомого майна в ЖК "Аристократ" та збільшення вартості такого майна в ЖК "Оберіг".

Унаслідок укладення та виконання додаткових угод, якими змінено предмет договору в частині нерухомого майна, яке мало бути передане Нацгвардії, втрачено активи на загальну суму 81 млн 635 тис. 448 грн.

У травні 2019 року САП погодила повідомлення про підозру колишньому командувачу НГУ Юрію Аллерову, генеральному директору компанії-забудовника та оцінювачу за фактом заволодіння майном НГУ. Також у липні 2019 року повідомили про підозру виконавчому директору компанії-забудовника.

2 жовтня НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому народному депутату Верховної Ради, власнику ТОВ "Укрбуд девелопмент" (Київ) Максиму Микитасю.

4 жовтня Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав екс-нардепу Микитасю запобіжний захід у вигляді застави в 5,5 млн грн. 7 жовтня запоруку було внесено, і він вийшов на волю.

22 жовтня ВАКС змінив запобіжний захід Микитасю на тримання під вартою з альтернативою застави 80 млн грн до 14 листопада. 25 жовтня за Микитася внесли заставу у розмірі 80 млн грн. Нині колишній парламентар на волі, але зобов'язаний носити електронний браслет.

Зазначені факти детективи НАБУ і прокурори САП розслідують із грудня 2017 року.

20 січня в аеропорту "Бориспіль" прикордонники зняли з рейсу Микитася під час спроби виїхати з України, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело, близьке до Держприкордонслужби України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

Єрмак: Підтримка США зміцнить українське військо та допоможе Україні відстояти свої території

ЗС України продовжують відбивати ворожі атаки на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА