12:38 07.02.2020

Виконком Львівської міськради відклав питання про перепоховання радянського розвідника Кузнєцова

2 хв читати
Виконком Львівської міськради відклав питання про перепоховання радянського розвідника Кузнєцова

Виконком Львівської міської ради відклав питання про перепоховання радянського розвідника Миколи Кузнєцова. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні в п'ятницю, 7 лютого.

"Є пропозиція відкласти це питання і звернутися до керівників МЗС і СБУ... Ми розуміємо, що триває війна, є російська агресія. Коли ми отримуємо листи з Росії про перепоховання праху, то я хотів би, щоб у нас була чітка позиція держави. Я знаю дуже багато випадків, коли такі питання вирішуються на рівні президентів країни. Якщо це допоможе повернути з полону кого-небудь із наших хлопців, я був би дуже щасливий", - заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Як повідомила на засіданні виконкому начальник управління охорони історичної спадщини Львівської міськради, рішення винесли на засідання з огляду на звернення племінниці Миколи Кузнєцова, а також згідно з рішенням суду. Вона не повідомила, про яке саме судове рішення йдеться.

Раніше з проханням про перепоховання праху Миколи Кузнєцова до влади Львова та області зверталося керівництво Свердловської області РФ.

Микола Кузнєцов - радянський розвідник, який працював під час Другої світової війни на території західної України. Особисто ліквідував 11 генералів і високопоставлених чиновників окупаційної адміністрації нацистської Німеччини, зокрема застрелив віце-губернатора окупованої Галичини Отто Бауера і шефа канцелярії галицької адміністрації Генріха Шнайдера, підкинувши сфабрикований документ, в якому нібито йшлося про наказ організаторів ОУН вбити Брауера. Наслідком стала низка каральних заходів нацистів проти українських націоналістів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА