16:33 07.02.2020

Ситник має намір звернутися до ЄСПЛ щодо рішення суду у справі про його незадекларований відпочинок у Рівненській області

2 хв читати
Ситник має намір звернутися до ЄСПЛ щодо рішення суду у справі про його незадекларований відпочинок у Рівненській області

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявив, що має намір звернутися до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) стосовно рішення українського суду про адміністративне стягнення з нього у вигляді штрафу за незазначений у декларації відпочинок у Рівненській області.

"Я направлятиму відповідну скаргу до Європейського суду з прав людини, оскільки це єдиний спосіб за чинним законодавством переглянути це рішення", - сказав Ситник на прес-брифінгу "Результати НАБУ та САП у ІІ півріччі 2019 року" в п'ятницю у Києві.

За його словами, у нього є підтвердження того, у чому саме був тиск на суд і, як результат, необ'єктивність суддів, які розглядали цю справу.

Ситник зазначив, що якщо ЄСПЛ задовольнить його звернення, тоді справу можна буде переглянути в Україні в касаційній інстанції. "Я очікую справедливого рішення ЄСПЛ: встановлення тиску на суддів, порушення процедури, порушення мого права на доступ до правосуддя", - наголосив директор НАБУ.

Крім того, він повідомив, що подав відповідну скаргу до Вищої ради правосуддя.

Водночас він повідомив, що якщо надійде вимога сплатити штраф, то він його сплатить, але продовжить добиватися справедливого рішення.

Як повідомлялося, в травні 2019 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Державне бюро розслідувань встановило, що за відпочинок на мисливській базі своєї сім'ї та сім'ї друзів, за письмовими заявами працівників цього господарства, Ситник "забув заплатити досить велику суму готівкою". "Коли чиновник отримує будь-які послуги, а хтось інший платить, наприклад, 100 тис. грн, то це називається неправомірна вигода. Пан Ситник має це показати в декларації як подарунок або ж краще заплати сам", - зазначив він.

За його словами, якщо Ситник не надасть документальних спростувань такої заяви працівників мисливського розважального комплексу, він, очевидно, матиме справу з протоколом про корупцію, який розглядає суд.

У липні поліція вручила Ситнику адміністративний протокол, пов'язаний із корупцією, за порушення ним обмежень під час отримання подарунків (у зв'язку з відпочинком на мисливській базі). Пізніше у Сарненському райсуді відбулася низка засідань з розгляду цього протоколу і 6 вересня райсуд визнав Ситника винним і наклав на нього штраф. Адвокат чиновника Владислав Кіча подав апеляцію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА