17:05 07.02.2020

Мукачівська міськрада просить Зеленського залучити спецсили Нацполіції та Нацгвардії у зв'язку з криміногенною ситуацією в місті

2 хв читати
Мукачівська міськрада просить Зеленського залучити спецсили Нацполіції та Нацгвардії у зв'язку з криміногенною ситуацією в місті

На позачерговій сесії Мукачівської міської ради сьогодні, 7 лютого, депутати звернулися до президента України Володимира Зеленського у зв'язку з криміногенною ситуацією в місті та діяльністю правоохоронних органів щодо забезпечення законності та правопорядку, повідомляє прес-служба міськради на сторінці у Facebook.

"Мукачівська міська рада змушена звернутися до Вас за особистим втручанням через вкрай загрозливу криміногенну ситуацію, яка склалася у нашому місті. Підтвердженням цього є черговий зухвалий інцидент із застосуванням вогнепальної зброї, внаслідок чого госпіталізовано двох людей із вогнепальними пораненнями. Стрілянина в спальному районі створювала реальну загрозу мешканцям 86-тисячного міста, які вже не почуваються безпечно і рішуче вимагають надійного захисту від бандитів", - йдеться в тексті звернення.

Водночас у зверненні зазначається, що проблеми з правопорушеннями, зокрема кримінальними, в Мукачеві такі самі, як і в інших містах країни, а близькість до кордону і порівняно велику кількість іноземців, значною мірою - туристів, не можна вважати факторами, які суттєво знижують рівень суспільної безпеки.

"Головною причиною того, що в місті регулярно стаються кримінальні "розбірки", вважаємо професійну слабкість і вкрай низьку активність міської поліції. Злочинні угруповання почуваються чимдалі вільніше, бо фактично не відчувають системної, рішучої та фахової протидії з боку правоохоронців", - наголошують депутати міськради.

У зв'язку з цим Мукачівська міськрада звертається до президента із закликом про надання місту невідкладної правоохоронної допомоги, яка передбачає:

1. Проведення оперативного та профілактичного відпрацювання міста спеціальними підрозділами Нацполіції та Нацгвардії.

2. Зміну керівництва міського управління поліції, посилення його особистого складу фахівцями з інших регіонів країни.

3. Посилення матеріально-технічного забезпечення поліції Мукачева сучасними засобами, автотранспортом і екіпіровкою.

Як повідомлялося, у Мукачеві Закарпатської області о 09:50 7 лютого сталася перестрілка, унаслідок якої 24-річний та 40-річний місцеві жителі дістали вогнепальних поранень. Обох госпіталізовано. Один із потерпілих перебуває в реанімації. Його стан оцінюється як важкий, проте поранений залишається в свідомості.

За фактом перестрілки у Мукачеві, унаслідок якої було поранено двох людей, розпочато кримінальне провадження, повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Попередня правова кваліфікація за ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України (замах на умисне вбивство двох осіб) і ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА