17:38 07.02.2020

Адміністрація Трампа затримує постачання в Україну шести замовлень на зброю - ЗМІ

2 хв читати
Адміністрація Трампа затримує постачання в Україну шести замовлень на зброю - ЗМІ

Адміністрація президента США Дональда Трампа затримує схвалення щонайменше шести комерційних замовлень України американським компаніям на постачання зброї та боєприпасів, повідомляє ресурс BuzzFeed.

"Адміністрація Трампа наразі утримується від схвалення щонайменше шести комерційних замовлень на озброєння і боєприпаси від американських компаній в Україну на загальну суму близько $30 млн за відомостями трьох нинішніх українських чиновників і колишнього високопоставленого чиновника США, які безпосередньо інформовані про продаж", - ідеться в статті, опублікованій на сайті BuzzFeed у четвер.

Усі четверо чиновників заявили, що п'ять очікуваних продажів було відкладено приблизно на рік, а один - на більше ніж рік. Також вони зазначили, що не змогли отримати жодної відповіді від адміністрації Трампа про те, чому угоди, на схвалення яких зазвичай потрібно близько двох місяців і ліцензія Держдепартаменту, не отримали схвалення.

"Для українців було б розумним шукати інші джерела", в яких купувати озброєння і боєприпаси, цитує видання американського чиновника, котрий сказав, що розпитував високопоставлених чиновників Білого дому та Держдепаратменту з цього питання.

Посольство США в Києві відмовилося коментувати питання, Білий дім, Державний департамент і державний концерн "Укроборонпром" не відповіли на запити про коментарі.

"Двоє українських чиновників, які говорили з Buzz Feed News, вважають, що затримання можуть бути пов'язані з китайською спробою купити стратегічну українську аерокосмічну компанію, яку США намагалися заблокувати, підвищуючи ймовірність того, що Київ може бути втягнутим у гру сил між Пекіном і Вашингтоном", - наголошується в статті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА