19:00 07.02.2020

ДБР у рамках справи про бронежилети повідомило про підозру технологу компанії-постачальника

2 хв читати
ДБР у рамках справи про бронежилети повідомило про підозру технологу компанії-постачальника

 Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Києві, повідомили про підозру в шахрайстві технологу ТОВ "НВП Темп 3000" (ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України), повідомляє прес-служба ДБР.

"Слідство встановило, що технолог товариства сприяла засновнику підприємства та посадовим особам Міністерства оборони України у заволодінні грошовими коштами у сумі 61 677 000 гривень. Бюджетні кошти було використано на закупівлю бронежилетів "Корсар М3с 1-4", що не відповідають вимогам ДСТУ та технічним умовам", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Офіс генерального прокурора.

У разі доведення провини, підозрюваній загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 12 років із конфіскацією майна.

Як повідомлялося, 5 листопада слідчі в рамках розслідування провадження про закупівлю для потреб Збройних сил України бронежилетів, більшість яких не відповідає заявленим характеристикам, оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення п'ятьом посадовцям Міністерства оборони. Серед підозрюваних – керівник Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних сил України Дмитро Марченко, два його заступники та два начальники управління.

На думку слідства, генерал Марченко, ймовірно діючи умисно та за попередньою змовою зі ще чотирма особами зазначеного управління, з квітня 2019 року до червня 2019 року всупереч інтересам служби не виконали дії, які вони мали виконати, що призвело до закупівлі неякісних бронежилетів "Корсар м3с-1-4" у кількості 11 тис. штук на загальну суму майже 100 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА