19:01 07.02.2020

Ситник і Аваков обмінялися "уколами"

2 хв читати

Директор НАБУ Артем Ситник дав зрозуміти, що розглядає ситуацію, через яку він потрапив до реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення, як помсту йому з боку глави МВС України Арсена Авакова за "справу рюкзаків", де фігурантом був син міністра Олександр Аваков, на що міністр внутрішніх справ відреагував низкою критичних зауважень у соцмережах.

"Це адміністративна справа - продовження історії з рюкзаками. Деякі міністри жадають помсти і, відповідно, роблять усе, щоб якось вплинути на моє перебування на посаді... Я майже закінчив і подаватиму скаргу до Європейського суду. Це єдиний ... один із дієвих способів переглянути це рішення ... Я не збираюся миритися з незаконними рішеннями. І я зроблю все, щоб їх було скасовано", - заявив Ситник на прес-конференції у п'ятницю в Києві.

Через кілька годин Аваков у своєму акаунті в соцмережі Twitter написав низку постів такого змісту: "Начальник НАБУ, корупціонер із реєстру - шукає привід виправдати своє неоплачене пияцтво, звинувачуючи кого завгодно, крім себе. За своє життя я звик пробачати дурням. Так легше не занурюватися в їхній бруд. Навіть можу дати поради: 1. Порушити пару-трійку фейкових справ самому. 2. Написати в ДБР, що міністр змушував його пити дорогий алкоголь і не платити за нього. 3. Написати в американське посольство, що це не він заявляв про підтримку Гіларі (Клінтон - ІФ) проти (Дональда - ІФ) Трампа. А його змусили. 3. Написати в спортлото ... Тоді всі зрозуміють - ідіот. А ідіотів - шкода, їм треба допомагати".

Як повідомлялося, керівника НАБУ звинуватили в отриманні подарунка у вигляді 25 тис. грн за 6 днів відпочинку на базі відпочинку в Рівненській області. У грудні 2019 року стало відомо про рішення апеляційного суду, згідно з яким Ситника визнали винним у скоєнні корупційного правопорушення. В результаті цього він потрапив до "реєстру корупціонерів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

На фронті за добу було понад 100 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

Війська РФ за добу завдали по Україні п’ять ракетних і 77 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА