19:47 07.02.2020

Екс-заступник міністра юстиції Бернацька внесла 7 млн застави

3 хв читати
Екс-заступник міністра юстиції Бернацька внесла 7 млн застави

Колишня заступниця міністра юстиції України Наталія Бернацька внесла визначену Вищим антикорупційним судом (ВАКС) заставу розміром 7 млн грн.

"Дотепер усі обов'язки виконані, паспорти здала, заставу внесла частково сама, частково отримала позику у родичів", - написала Бернацька на сторінці в Фейсбуці в п'ятницю ввечері.

Вона також повідомила, що сьогодні разом із групою адвокатів подала апеляцію на рішення ВАКС. "Підкреслюємо необґрунтованість підозри і вимагаємо скасування обов'язків. Чекаємо розгляду цієї справи і сподіваємось на незалежність і неупередженість суду", - йдеться в повідомленні.

За словами Бернацької, головна претензія до неї - підписання платіжного доручення на виконання рішення Європейського суду з прав людини.

Як повідомлялося, 4 лютого Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Бернацькій у вигляді застави сумою 7 млн грн.

22 січня детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомили про підозру в заволодінні і легалізації більш 54 млн 179 тис. грн державних коштів колишньому урядовому уповноваженому у справах Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), колишньому першому заступнику міністра юстиції, бенефіціару приватної компанії і трьом особам, наближеним до екс-нардепу.

"У вересні 2013 року представник товариства "Золотий Мандарин Ойл", підконтрольного колишньому народному депутату України і за його безпосередньою вказівкою підготував і направив до Європейського суду з прав людини (далі - ЄСПЛ) заяву про стягнення з державного бюджету України 54млн 179тис. грн як невиплачену заборгованість з боку ПАТ "Київенерго" перед підприємством зі зберігання мазуту, яке нібито з 2009 року органами виконавчої служби не виконувалося", - повідомляє в четвер прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Слідством було встановлено, що, незважаючи на рішення суду на свою користь, "Золотий Мандарин Ойл" не звертався до виконавчої служби за його реалізацією, однак про цей факт ЄСПЛ не повідомив. "Крім того, був прихований і факт поступки права вимоги до ВАТ "Київенерго" на користь іншої приватної компанії, також афілійованої з колишнім народним депутатом - організатором схеми, що сталося за півроку до звернення до ЄСПЛ", - додають в САП.

За версією слідства, для супроводу справи в ЄСПЛ екс-нардеп домовився з керівництвом Міністерства юстиції України, за сприяння якого урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ підготував декларацію щодо дружнього врегулювання спору, на підставі якої зобов'язався виплатити на користь підконтрольного нардепу "Золотий Мандарин Ойл" 54млн 179тис. грн з держбюджету України за зобов'язаннями, що виникли між двома приватними особами. На підставі чого в лютому 2016р Мін'юстом була перерахована зазначена сума коштів.

24 січня Вищий антикорупційний суд відмовив у задоволенні клопотання про обрання запобіжного заходу колишньому урядовому уповноваженому у справах Європейського суду з прав людини Борису Бабину, підозрюваному в заволодінні 54 млн грн державних коштів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА