20:08 07.02.2020

Конгрес повинен видалити згадки про імпічмент - Трамп

2 хв читати
Конгрес повинен видалити згадки про імпічмент - Трамп

Президент США Дональд Трамп вважає, що Конгресу США потрібно позбутися згадок про те, що стосовно нього було ініційовано та проведено процедуру імпічменту.

"Трампа запитали, чи повинна Палата представників виключити статті про імпічмент щодо нього. Він назвав це дуже хорошим питанням. Він вважає, що згадки про імпічмент мають бути видалені, тому що "це був абсолютний політичний обман", - наводить у своєму Твіттері слова Трампа кореспондент CBS News Марк Нолер.

Трамп прокоментував можливість подальшої спільної роботи з демократами. "Президент Трамп сказав, що "на тому боці (демократів - ІФ) багато зла" і що "вони втратили розум", цитує американського лідера Нолер.

При цьому Трамп назвав демократів "неконструктивними людьми".

Президент США не обійшов стороною і скандал навколо спікера палати представників США Ненсі Пелосі, яка порвала копію промови послання президента США "Про становище в країні". "Це був офіційний документ. Те, що вона зробила, незаконно. Вона порушила закон", - вважає Трамп. "Він назвав її вчинок "жахливим" і "дуже зневажливим у ставленні до Палати представників і до країни", - пише Нолер.

У середу сенатори більшістю голосів відкинули обидва пункти обвинувачення: зловживання владою і перешкоджання розслідуванню, яке проводив Конгрес. У першому випадку за виправдання Трампа виступили 52 сенатори, а 48 визнали його винним. У другому випадку виправдати президента вирішили 52 члени сенату, а 47 визнали його винним. Проти Трампа проголосував тільки один республіканець - Мітт Ромні, на першому голосуванні який визнав його винним у зловживанні повноваженнями.

Стосовно Трампа демократи в Палаті представників ініціювали процедуру імпічменту 24 вересня 2019 року, після того, як американський інформатор висловив стурбованість у зв'язку з телефонною розмовою президента США з українським президентом Володимиром Зеленським, яка мала місце 25 липня. В ході розмови Трамп закликав Зеленського почати розслідування щодо екс-віце-президента США Джо Байдена і його сина Гантера, а також передбачуваного втручання в американські вибори 2016 року з території України.

Палата представників, в якій більшість належить демократам, в результаті висунула Трампу два обвинувачення - в зловживанні владою і перешкоджанні розслідуванню Конгресу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА