20:55 07.02.2020

Глава Донецької ОДА і глава МЗС Данії обговорили проблеми водопостачання на Донбасі

1 хв читати
Глава Донецької ОДА і глава МЗС Данії обговорили проблеми водопостачання на Донбасі

Голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Кириленко обговорив із міністром закордонних справ Данії Єппе Себастіаном Кофодом проблеми з водопостачанням на Донбасі через бойові дії.

"Розповів пану Кофоду, що війна вкрай негативно позначилася на компанії "Вода Донбасу", яка забезпечує водою всю область - як контрольовану, так і неконтрольовану її частини. Бойові дії є частою причиною пошкодження критичної інфраструктури і постійно загрожують стабільній роботі компанії", написав Кириленко на сторінці в Фейсбуці в п'ятницю ввечері.

Він зазначив, що також проблему посилює й те, що борг непідконтрольної українській владі території перед "Водою Донбасу" на початок 2020 року перевищує 41 млн євро.

Крім того, Кириленко поінформував, що цього тижня за рахунок коштів Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) укладено угоду з міжнародною компанією аудиту на проведення аналізу фінансового та операційного стану компанії "Вода Донбасу", результати якого планується отримати в жовтні.

Так, проект з модернізації планується реалізовувати за чотирма основними напрямками: відновлення водопостачання, стабільне цілодобове постачання, якісна питна вода, енергоефективність та енергонезалежність.

"Для реалізації цих планів шукаємо державної та міжнародної підтримки. Запевнив, що готові розглядати всі можливі варіанти співпраці і з Данією", - додав глава ОДА.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА