07:02 09.02.2020

В Азербайджані проходять позачергові парламентські вибори

2 хв читати
В Азербайджані проходять позачергові парламентські вибори

Позачергові вибори до парламенту Азербайджану (Milli Majlis) проходять у неділю, 9 лютого.

Згідно з даними Центральної виборчої комісії Азербайджану, голосування почалося о 08:00 за місцевим часом і триватиме до 19:00, воно відбудеться в 5573 виборчих дільницях, створених на території країни. Так, боротьбу за 125 місць у парламенті ведуть 1314 кандидати.

До списків виборців включено понад 5,3 млн громадян республіки, які мають право голосу.

В Азербайджані законодавством не передбачено нижнього порогу явки на парламентських виборах, вони будуть визнані такими, що відбулися, за будь-якої явки. Переможцями вважатимуться кандидати, які набрали найбільшу кількість голосів.

Очікується, що ЦВК оголосить попередні підсумки виборів не пізніше 12 лютого, а остаточні - до 26 березня 2020 року.

28 листопада на екстреному засіданні політради правлячої партії "Ені Азербайджан" було вирішено ініціювати процес розпуску Міллі меджлісу, обраного 1 листопада 2015 року на п'ять років. 2 грудня парламент більшістю голосів прийняв звернення до президента Азербайджану про розпуск і проведення позачергових виборів.

4 грудня Конституційний суд визнав рішення про розпуск парламенту конституційним. Президент Азербайджану Ільхам Алієв розпустив парламент країни - Міллі меджліс і призначив на 9 лютого 2020 року дострокові вибори. Відповідне розпорядження Алієва було опубліковано в четвер, 5 грудня.

Чергові вибори до парламенту Азербайджану повинні були відбутися в останню неділю листопада 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА