08:17 09.02.2020

До Бельгії наближається ураган "Сіара", підвищений рівень штормової тривоги

2 хв читати
До Бельгії наближається ураган "Сіара", підвищений рівень штормової тривоги

Королівський метеорологічний інститут Бельгії оголосив на неділю, 9 лютого, по всій країні помаранчеву ступінь штормової тривоги у зв'язку з наближенням урагану "Сіара".

Це перша ступінь "абсолютної тривоги" (крім більш небезпечних червоної і фіолетової), яка передбачає підвищений ризик збитків від стихійного лиха.

За прогнозами метеорологів, ураган почнеться близько 10:00 за місцевим часом (11:00 за Києвом) і завершиться приблизно в такий самий час уранці в понеділок. Очікується швидке зростання швидкості вітру, який в другій половині дня досягатиме місцями 110 км на годину, а ввечері і в ніч на понеділок - 130 км на годину при зниженні температури повітря. Сильний вітер збережеться і в понеділок, але його пориви стануть менш потужними.

В очікуванні стихії міністерством внутрішніх справ Бельгії активовано спеціальний телефонний номер для виклику рятувальників. Оголошуючи помаранчевий ступінь штормової тривоги, бельгійська влада закликає населення бути готовим виконувати поради компетентних структур.

Національне товариство бельгійських залізниць попередило, що загроза урагану може позначитися на русі поїздів, яким, можливо, доведеться знижувати швидкість на деяких ділянках через пориви вітру. Залізничники також готуються до таких перешкод, як падіння на шляху дерев чи інших об'єктів.

Влада також попереджає про можливість "обмежених наслідків" урагану в неділю для брюссельського аеропорту. Негода може уповільнити процедури посадки пасажирів у літаки. Запобіжні заходи передбачені для операцій із завантаження багажу. Разом із тим, з урахуванням напрямку вітру не очікується серйозних проблем для зльоту і посадки літаків.

У неділю і в понеділок будуть закриті для відвідування парки і лісові зони. Через ураган перенесені недільні футбольні матчі. ЗМІ публікують поради, як пережити стихію, не наражаючись на ризик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА