16:29 09.02.2020

Призов на строкову службу з 18 і 19 років буде добровільним

1 хв читати
Призов на строкову службу з 18 і 19 років буде добровільним

Призов на строкову службу в армію цього року здійснюватиметься на добровільній основі, заявляє Міністр оборони України Андрій Загороднюк.

"Цього року юнаків 18 і 19 років будемо призивати на добровільній основі. Ми вже розіслали відповідні роз'яснення обласним державним адміністраціям і зараз готуємо низку змін, зокрема до урядової постанови та правової бази оборонного відомства, щоб врегулювати це питання", - сказав він під час прямого ефіру на телеканалі "Україна 24".

"Хочу ще раз наголосити, що цього року з 20 років призов на строкову службу буде обов'язковим, а з 18 і 19-ти виключно за згодою призовників", - наголосив міністр.

Загороднюк також нагадав, що військовослужбовців строкової служби не залучали і не залучатимуть до проведення операції Об'єднаних сил.

При цьому він уточнив, що громадяни України можуть підписати контракт на проходження служби в лавах ЗС України вже з 18 років.

Міністр повідомив також, що відповідні роз'яснення незабаром буде опубліковано на офіційному сайті Міністерства оборони України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА