08:01 10.02.2020

НАСА перенесло запуск вантажного корабля до МКС

1 хв читати
НАСА перенесло запуск вантажного корабля до МКС

У зв'язку з несприятливими погодними умовами і технічними проблемами, які виникли на старті, запуск ракети-носія Antares із вантажним космічним кораблем Cygnus корпорації Northrop Grumman до Міжнародної космічної станції (МКС) відкладений на кілька діб, повідомило Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).

"NASA перенесло, щонайменше, на четвер 13 лютого о 04:05 (за часом Східного узбережжя США) наступну спробу запуску в зв'язку з несприятливим прогнозом погоди в майбутні дві доби і часом, необхідним для вирішення проблеми наземного забезпечення", - йдеться в повідомленні.

Запуск планувалося здійснити в понеділок з космодрому NASA Воллопс, розташованого на однойменному острові біля атлантичного узбережжя американського штату Вірджинія.

Корабель у рамках комерційного контракту NASA з корпорацією Northrop Grumman, якій належить ракета-носій і автоматичний вантажний космічний корабель, повинен доставити на МКС близько 3,6 тонн вантажу, зокрема продовольство, а також обладнання та матеріали для проведення десятків наукових досліджень.

Це буде вже 13-й політ космічної "вантажівки" корпорації Northrop Grumman до МКС. Був також ще один невдалий запуск у 2014 році, коли корабель не долетів до станції внаслідок аварії ракети-носія Antares. Перший успішний запуск Cygnus відбувся 18 вересня 2013 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА