14:21 10.02.2020

СБУ передала лідерам меджлісу на затвердження список щодо обміну утримуваними особами з РФ - Джемілєв

2 хв читати
СБУ передала лідерам меджлісу на затвердження список щодо обміну утримуваними особами з РФ - Джемілєв

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат України від партії "Європейська солідарність" Мустафа Джемілєв повідомив, що Служба безпеки України передала лідерам меджлісу на затвердження список осіб для обміну утримуваними особами з РФ.

"Нам СБУ передала весь цей список на затвердження. У нас є свої пріоритети, кого звільняти насамперед. Ми вважаємо, що спочатку мають вийти наші співвітчизники, які отримали в російських судах найбільші терміни - по 15-17 років, абсолютно дикі, за якусь літературу. Там є ті, хто сидить під домашнім арештом, підпискою про невиїзд - вони підлягають обміну вже в останню чергу, оскільки страждають набагато менше, ніж ті, хто сидить у таборах", - сказав Джемілєв в інтерв'ю інтернет-виданню "Радіо Свобода", оприлюдненому в понеділок.

Він наголосив, що триває процес, розглядається кожне прізвище. "Так чи інакше, коли весь наш обмінний запас буде вичерпано, ми будемо змушені вимагати звільнення наших людей, напевно, вже на іншій основі", - додав Джемілєв.

Як повідомлялося, 30 січня помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак повідомив, що українська сторона вже підготувала списки для нового обміну утримуваних осіб і з Російською Федерацією, і з окремими районами Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

"На сьогодні трек з обміну, про який йшлося під час розмови Зеленського і Путіна телефоном 31 грудня, обробляється. Підготовлено списки і з обміну з Російською Федерацією, і з обміну з ОРДЛО", - сказав він на зустрічі з журналістами.

Єрмак зазначив, що список на обмін утримуваними особами з ОРДЛО 29 січня був переданий українською стороною на засіданні Тристоронньої контактної групи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА