14:43 10.02.2020

Обвинувачений у шпигунстві кримчанин Яцкін попросив Зеленського додати його до "списку обміну"

2 хв читати
Обвинувачений у шпигунстві кримчанин Яцкін попросив Зеленського додати його до "списку обміну"

Арештований за обвинуваченням у державній зраді житель Криму Іван Яцкін звернувся до президента України Володимира Зеленського про включення його до так званого списку обміну, повідомив "Інтерфаксу" його адвокат Микола Полозов.

"Яцкін написав лист президенту України з проханням додати його до обмінного списку, і передав мені. Я прилетів до Києва і сьогодні подав до Офісу президента цю заяву", - сказав він.

Адвокат уточнив, що аналогічну заяву найближчим часом буде передано уповноваженому Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій.

За словами Полозова, питання про обмін ув'язненими наразі обговорюється керівництвом України та РФ. Однак, уточнив адвокат, хто потрапив у список, поки що не відомо.

Жителю Криму Яцкіну пред'явлено обвинувачення в державній зраді у формі шпигунства (ст. 275 КК РФ). Покарання за цим обвинуваченням передбачає від 12 до 20 років ув'язнення.

Свою провину він не визнає.

За словами адвоката, у його підзахисного два громадянства - російське та українське.

За версією слідчих, Яцкін збирав у Криму та передавав владі України відомості, що становлять державну таємницю РФ.

Адвокат уточнив, що матеріали справи перебувають під грифом "секретно", у зв'язку з чим він не може розкривати подробиць обвинувачення і особистості свого підзахисного. Водночас захисник зазначив, що Яцкін є багатодітним батьком, а за родом діяльності "не має стосунку до військових".

Наразі Яцкін перебуває у СІЗО Москви "Лефортово". За словами захисника, він страждає на низку захворювань, "які потребують надання йому медичної допомоги, що в умовах російських СІЗО є абсолютно неприпустимою розкішшю".

Адвокат зазначив, що Яцкіна було затримано у Криму в середині жовтня 2019 року і етаповано до Москви. У грудні суд продовжив йому термін арешту до березня. За цим обвинуваченням Яцкіну загрожує до 20 років позбавлення волі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА