15:55 10.02.2020

Суд обрав волонтеру Марусі Звіробій запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання

2 хв читати
Суд обрав волонтеру Марусі Звіробій запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання

У понеділок Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання ветерану АТО, військовослужбовиці Збройних сил України Олені Самбул (Маруся Звіробій), повідомляє телеканал "Прямий".

Згідно з рішенням суду, тепер на неї повинні надіти електронний браслет. Клопотання про обрання запобіжного заходу для неї у вигляді особистого зобов'язання подав слідчий у справі.

Водночас, як повідомляє телеканал "НАШ", у зв'язку з обранням такого запобіжного заходу Звіробій має здати закордонний паспорт, носити електронний браслет і прибувати до слідчого.

Запобіжний захід дійсний до 9 квітня 2020 року.

26 листопада Держбюро розслідувань (ДБР) направило до Генпрокуратури проект повідомлення про підозру в погрозі вбивством щодо президента України народному депутату і громадянці.

У бюро зазначають, що за інформацією ДБР, 26 жовтня народний депутат і громадянка, перебуваючи у Львові, здійснили онлайн-трансляцію на відеохостингу YouTube та в соціальній мережі Facebook, під час якої висловлювали погрози вбивством, адресовані президенту України Володимиру Зеленському, пов'язані з його державною діяльністю.

"Кваліфікація: погроза вбивством щодо президента України (ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу України)", - йдеться в повідомленні.

Стаття 346 ККУ (погроза або насильство щодо державного або громадського діяча) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до п'яти років.

В інформації ДБР не зазначено імен та прізвищ нардепа і громадянки України, щодо яких скеровано проекти підозр.

Водночас раніше повідомлялося, що Зеленський під час спілкування з добровольцями в Золотому Луганській області наприкінці жовтня говорив на підвищених тонах. Після цього на сторінці волонтера Марусі Звіробій у Facebook було оприлюднено трансляцію, в якій вона, а також нардеп від фракції "Євросолідарність" Софія Федина обговорювали візит Зеленського до Золотого.

Детективи Державного бюро розслідувань вранці 28 листопада прийшли з обшуками до будинку волонтера Марусі Звіробій у Калинівці, повідомила Звіробій на своїй сторінці у Facebook.

Згідно з відеотрансляцією, яку оприлюднила Звіробій, слідчий ДБР Ігор Ковиза спільно зі співробітниками Служби безпеки України та спецпідрозділом "Альфа" вручили їй дозвіл на проведення обшуків, а також зажадали здати мобільний телефон.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА