19:06 10.02.2020

У США 4 громадян Китаю звинуватили в крадіжці даних із бази бюро кредитної історії Equifax

1 хв читати
У США 4 громадян Китаю звинуватили в крадіжці даних із бази бюро кредитної історії Equifax

Генпрокурор США Вільям Барр у понеділок висунув звинувачення проти чотирьох громадян Китаю у зломі комп'ютерних систем американського бюро кредитної історії Equifax, крадіжці його комерційної таємниці та особистих даних громадян США, повідомляє в понеділок американський Мін'юст.

"Це було організоване і кричуще злочинне розкрадання таємної інформації майже половини громадян США, а також плодів важкої праці та інтелектуальної власності американської компанії, здійснене підрозділом китайських збройних сил", - заявив Барр.

Звинувачення висунуті проти У Чжиюна, Ван Цяня, Сюй Ке, Лю Лей. За даними США, четверо громадян Китаю, причетних до злому, працювали в одному з дослідних інститутів Народно-визвольної армії Китаю.

Жертвами крадіжки даних, яка сталася в США ще в 2017 році, стали близько 145 млн людей, тобто близько половини жителів країни. До хакерів потрапили їхні імена, дати народження та номери соціальної страховки.

Equifax після злому була змушена виплатити $ 575 млн штрафів, а також направити $ 300 млн до фонду компенсації жертвам злому. Також компанія пообіцяла посилити свій захист від кібератак.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА