20:17 10.02.2020

У Рівному СБУ запобігла вбивству громадського активіста, який виступає проти незаконного видобутку бурштину

1 хв читати
У Рівному СБУ запобігла вбивству громадського активіста, який виступає проти незаконного видобутку бурштину

Служба безпеки України (СБУ) запобігла замовленому вбивству представника однієї з громадських організацій, що виступав проти незаконного видобутку бурштину та вирубки лісів у Рівненській і Житомирській областях.

"Оперативники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ отримали інформацію, що раніше судимий житель Рівного підшукує через кримінальні кола виконавця для здійснення вбивства. Організатор злочину "замовив" місцевого активіста, який послідовно протидіяв схемам розкрадання державних природних ресурсів на території регіону", - повідомляє прес-центр СБУ.

Як було встановлено, громадська діяльність активіста заважала зловмисникові налагодити схеми нелегального видобутку бурштину і вирубки лісів із залученням афілійованих структур і представників кримінальних кіл.

"Співробітники СБУ задокументували факти збору зловмисником інформації про потенційну жертву. Для вчинення злочину його організатор передав "кілеру" гранатомет РПГ-18 і дві бойові гранати. Для запобіганню вбивству було здійснено імітування обстановки злочину", - повідомляють у спецслужбі.

Правоохоронці затримали замовника в Рівному під час отримання звіту від "кілера". Йому повідомили про підозру. Вирішується питання про запобіжний захід.

Зловмиснику інкримінують ч. 2 п. 11 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене на замовлення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне ув'язнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА