18:47 11.02.2020

Всі звільнені в результаті обміну українці отримали пропозиції нової роботи та житла - Мінветеранів

2 хв читати
Всі звільнені в результаті обміну українці отримали пропозиції нової роботи та житла - Мінветеранів

Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України заявляє, що всі звільнені в результаті обміну утримуваними особами між владою України і так званими ДНР і ЛНР, які контролюють окремі райони Донецької та Луганської областей, 29 грудня 2019 року українці отримали пропозиції нової роботи та житла.

"Ми індивідуально працювали з кожним, збираючи побажання, аналізуючи можливості. У нас немає жодної людини, якій не було запропоновано рішення щодо роботи і житла", - наводить слова начальника управління Мінветеранів Сергія Мокренюка прес-служба відомства.

У Мінветеранів наголосили, що всім 64 цивільним особам, які були звільнені в результаті обміну, надано повноцінну медичну допомогу, забезпечено психологічну реабілітацію.

"Мінветеранів разом із обласними державними адміністраціями надали понад тисячу пропозицій звільненим особам за місцем проживання, зокрема, в Дніпропетровській, Запорізькій, Волинській, Хмельницькій, Донецькій, Вінницькій областях. Зазвичай - це гуртожитки сімейного типу. Також, зі звільненими особами працювала Державна служба зайнятості, надала пропозиції щодо вакансій відповідно до їхніх спеціальностей, кваліфікацій і побажань", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що половина звільнених вже повернулася до звичного способу життя, але є ті, хто поки що не може повернутися до повноцінного життя, оскільки ще не отримали відновлені документи або вимагають специфічного лікування.

"Вони перебувають в київському гуртожитку, держава і громадські організації покривають їх щоденні витрати. Вони перебуватимуть там стільки, скільки буде потрібно, щоб надати їм повноцінну допомогу", - повідомили у відомстві.

"Люди перебували в полоні, наразі їм пропонують три-п'ять варіантів, і їм важко обрати. Вони відкладають своє рішення покинути медичні заклади, і це може створювати певні незручності", - зазначив Мокренюк.

За інформацією Мінветеранів, після реабілітації 47 осіб вже визначилися з місцем проживання і роботи, інших осіб після закінчення реабілітації буде розміщено в гуртожитку Києва до остаточного визначення з місцем проживання і роботою.

Як повідомлялося, раніше звільнені в результаті обміну утримуваними особами між владою України і так званими ДНР і ЛНР, які контролюють окремі райони Донецької та Луганської областей 29 грудня 2019 роки українці попросили уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмилу Денісову посприяти в забезпеченні їх житлом.

29 грудня на Донбасі відбувся обмін утримуваними особами у форматі 76 на 124. 76 громадян повернулися на підконтрольну Україні територію, а шість осіб залишилися в ОРДЛО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА