22:11 11.02.2020

Парламент Лівану затвердив новий уряд

2 хв читати
Парламент Лівану затвердив новий уряд

Парламент Лівану у вівторок підтримав уряд під керівництвом прем'єр-міністра Хасана Діаба, незважаючи на масштабні народні акції протесту, передають місцеві ЗМІ.

На підтримку нового кабінету міністрів проголосували 63 члени парламенту з 84. Спікер парламенту Нагіб Беррі привітав із цим депутатів, які перед голосуванням провели восьмигодинне засідання, на якому обговорювали склад кабінету міністрів.

Тим часом у вівторок відбулася акція протесту, в ході якої сили безпеки застосували сльозогінний газ і водяні гармати, щоб змусити демонстрантів розійтися. Почалися зіткнення.

До початку засідання в парламенті протестувальники прибули до його будинку і кидали пляшки з водою в автомобілі депутатів, намагаючись не пропустити їх всередину. Проте, більшості парламентаріїв вдалося потрапити в будівлю і проголосувати.

За даними МКЧХ, через сльозогінний газ проблеми зі здоров'ям виникли у 373 людей, з них госпіталізували 45 осіб.

Протестувальники вийшли на акцію в день голосування в парламенті, щоб висловити недовіру новому уряду і зірвати голосування з його затвердження.

Протести почались в Лівані в жовтні 2019 року, проте в січні акції стали більш масовими і жорстокими. Учасники протестів заявляють, що політична еліта ігнорує їхні заклики сформувати незалежний уряд, щоб вирішити кризу. Вони висловлюють невдоволення стагнацією економіки, зростанням цін, високим рівнем безробіття і корупцією.

У грудні минулого року президент Лівану доручив сформувати уряд професору і колишньому міністру освіти Хасану Діабу, який користується підтримкою впливового в Лівані угруповання "Хезболла".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА