12:57 12.02.2020

Уряд України визначив чіткий механізм надання статусу УБД членам добровільних формувань - Гончарук

1 хв читати
Уряд України визначив чіткий механізм надання статусу УБД членам добровільних формувань - Гончарук

Кабінет Міністрів України визначив чіткий механізм надання статусу УБД членам добровільних формувань, повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук

"Добровольці, які брали безпосередню участь у АТО, зможуть отримати статус учасника бойових дій", - написав Гончарук у своєму Telegram-каналі в середу.

За його словами, уряд визначив чіткий механізм надання статусу УБД членам добровільних формувань.

"Це відновлення справедливості. Добровольці матимуть пільги та соцгарантії як учасники бойових дій. Також вони зможуть отримати державну соціальну підтримку, отримати допомогу в соціальній і професійній адаптації після повернення з військової служби", - додав Гончарук.

Як повідомлялося, 4 грудня Верховна Рада ухвалила законопроект №2045-1 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання статусу та соціальних гарантій окремим особам із числа учасників антитерористичної операції" в цілому 329 голосами. Згідно з документом передбачається надання статусу учасника бойових дій і відповідних соціальних гарантій бійцям добровольчих батальйонів, які понад 30 днів виконували бойові завдання в зоні проведення АТО/ООС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА