13:34 12.02.2020

У США заявили про існування "таємного" доступу Huawei до мобільних мереж у всьому світу

2 хв читати
У США заявили про існування "таємного" доступу Huawei до мобільних мереж у всьому світу

 Китайська Huawei Technologies Co. має доступ до даних, що передаються через обладнання, яке вона встановлює у всьому світу, заявив радник президента США з нацбезпеки Роберт О'Браєн, слова якого англомовні ЗМІ.

"У нас є докази, що Huawei має таємний доступ до чутливих персональних даних у системах, які вона обслуговує і продає у всьому світу", - сказав він.

За інформацію американських спецслужб, китайська компанія володіє таким доступом уже більше ніж десять років.

Виробники телекомунікаційного обладнання зобов'язані залишати шлях для доступу до мереж влади в правоохоронних цілях, пише The Wall Street Journal. Такий доступ регулюється законодавством кожної держави. При цьому самі виробники обладнання не повинні мати можливості отримати доступ до даних без згоди операторів мереж.

Представник Huawei спростував обвинувачення американської влади.

"Законний порядок доступу до даних строго регламентований. Жоден співробітник Huawei не має права на доступ до мереж без явно вираженої згоди оператора мережі", - сказав він.

За його словами, доступ без дозволу оператора неможливий, і його отримання було б відразу ж виявлено.

У 2019 році Вашингтон вніс Huawei до списку компаній, що становлять загрозу для національної безпеки США, в зв'язку з чим для роботи з китайським виробником телекомунікаційного обладнання американським компаніям необхідно отримувати відповідні ліцензії.

Наприкінці січня уряд Великої Британії дав згоду на участь Huawei в створенні британських мереж 5G, але з низкою обмежень. Парламент Німеччини має провести протягом найближчих тижнів голосування щодо проекту закону, який відкриє Huawei повний доступ до ринку 5G, якщо компанія надасть гарантії безпеки.

Три найбільших німецьких мобільних оператори використовують обладнання Huawei. Deutsche Telecom заявив, що не непокоїться про свої мережі. Систему управління доступом до мереж у правоохоронних цілях розробляла німецька компанія, що не дасть змоги Huawei отримати доступ до даних, зазначив оператор.

Наприкінці грудня заступник радника з національної безпеки Метью Поттінгер відвідав Берлін, щоб надати дані американської розвідки уряду Німеччини. Як наголошується в документі міністерства закордонних справ Німеччини, на який посилається WSJ, Поттінгер представив "неспростовні докази" загрози, яку становить обладнання Huawei.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА