15:03 12.02.2020

Нардепу Федині повідомили про підозру в погрозі вбивством президенту

2 хв читати
Нардепу Федині повідомили про підозру в погрозі вбивством президенту

Прокурори Офісу генерального прокурора в приміщенні Державного бюро розслідувань повідомили народному депутату фракції "Європейська солідарність" Софії Федині про підозру.

Як повідомляє прес-служба ДБР у середу, правоохоронці повідомили про підозру в погрозі вбивством президенту України, яку вчинено у зв'язку з його державною діяльністю (ч.2 ст.28, ч.1 ст.346 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань.

Так, у разі доведення провини підозрюваній загрожує покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на термін до п'яти років.

Як повідомлялося, 5 лютого в Офісі генпрокурора України повідомили, що Федині направлено повістку на 6 лютого для вручення письмового повідомлення про підозру. Повістку було направлено за адресою її реєстрації, фактичного проживання і за місцем роботи. В Офісі генпрокурора зазначили, що відповідно до положень КПК Федина вважається належним чином повідомленою про виклик.

Наприкінці жовтня 2019 року президент України Володимир Зеленський під час спілкування з добровольцями в м. Золотому Луганської області говорив на підвищених тонах. Після цього на сторінці волонтера Марусі Звіробій у Facebook було оприлюднено трансляцію, в якій вона, а також нардеп від фракції "Євросолідарність" Софія Федина обговорювали візит Зеленського до Золотого.

Нардеп Олександр Качура (фракція "Слуга народу") подав до правоохоронних органів заяву на нардепа та волонтера з огляду на їхні некоректні висловлюванню на адресу Зеленського, а 1 листопада повідомив, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) внесено відомості за його заявою.

26 листопада ДБР направило до Генпрокуратури проект повідомлення про підозру в погрозі вбивством щодо президента України Федині та Самбул. Також до прокуратури було скеровано проект подання до ВР про надання згоди на притягнення нардепа до кримінальної відповідальності.

У бюро зазначають, що, за попередньою інформацією, 26 жовтня народний депутат і громадянка, перебуваючи у Львові, здійснили онлайн-трансляцію на відеохостингу YouTube та в соціальній мережі Facebook, під час якої висловлювали погрози вбивством, адресовані Зеленському, пов'язані з його державною діяльністю. "Кваліфікація: погроза вбивством щодо президента України (ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу України)", - йдеться в повідомленні. Стаття 346 ККУ (погроза або насильство щодо державного або громадського діяча) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до п'яти років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА