15:50 12.02.2020

Ситник не має наміру сам іти з посади директора НАБУ і знає, хто хотів би цього

2 хв читати
Ситник не має наміру сам іти з посади директора НАБУ і знає, хто хотів би цього

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявляє, що не має наміру сам іти з цієї посади, хоча цього дуже хотіли б деякі люди в Україні.

"Я працював чотири роки не для того, щоб хотіти зараз кудись піти. Якщо хтось має бажання, щоб я пішов, значить, ми правильно все робимо, і я здогадуюся, хто має таке бажання. Таких людей небагато, і вони саме мають вплив на окремих депутатів, судячи з їхніх запитань", - сказав він у середу на засіданні комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики.

Ситник нагадав, що є прописана законом про НАБУ процедура, яка передбачає аудит, і в разі негативного результату можна ініціювати питання про відставку директора бюро в парламенті.

"Мені здається, що хтось дуже поспішає і намагається зробити це в інший спосіб, або хтось дуже переживає, що висновок аудиту все-таки буде не таким поганим для НАБУ, як вони розраховують", - вказав він.

Ситник також стверджує, що НАБУ активізувало свою роботу, і кількість повідомлень про підозри у 2020 році вже перевищила кількість підозр, наприклад, за перше півріччя 2018 року.

Директор НАБУ зазначив, що у бюро з'явилося додаткове навантаження у вигляді близько 200 переданих із Генеральної прокуратури справ після позбавлення її права здійснювати розслідування в листопаді минулого року. Серед них понад 100 є "економічним блоком справ Майдану", за якими є 110 підозрюваних, і 74 з них перебувають у розшуку.

При цьому Ситник наголосив, що в НАБУ встановилася хороша взаємодія з Офісом генпрокурора і Службою безпеки України.

Як повідомлялося, раніше група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді України проект постанови про звільнення директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника, повідомив нардеп Олексій Гончаренко (фракція "Європейська солідарність").

"У ВР зареєстрували проект постанови про звільнення корупціонера Ситника з посади директора НАБУ... Загалом 216 підписів. Точніше 221 підпис, але кілька депутатів потім відкликали свої підписи", - написав Гончаренко у своєму Telegram-каналі у п'ятницю ввечері.

Проект постанови оприлюднено на сайті ВР. Наразі документ передали на розгляд керівництву.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА