16:20 12.02.2020

У Каховському водосховищі пестицидів не виявлено - Дніпропетровська ОДА

1 хв читати
У Каховському водосховищі пестицидів не виявлено - Дніпропетровська ОДА

За результатами повторних лабораторних досліджень у воді з Каховського водосховища не виявили отруйних речовин, повідомив виконувач обов'язки директора Дніпропетровського обласного лабораторного центру Олександр Штепа.

"7 лютого наш лабораторний центр отримав від "Кривбаспромводопостачання" перші проби води. Тоді результати показали, що усі показники – в межах норми. Але для більш об’єктивних результатів потрібні були додаткові дослідження. Слід розуміти, що стан води дуже мінливий. До водосховища потрапляють стоки, які можуть містити, зокрема, і отруйні речовини. Тому дуже важливо періодично проводити тестовий контроль показників", - наводить слова Штепи прес-служба Дніпропетровської обласної державної адміністрації (ОДА) в середу.

Водночас остаточний висновок щодо безпечності використання води з Каховського водосховища повинна зробити Держпродспоживслужба України і спеціальна комісія Апостолівської райдержадміністрації.

Як повідомлялося, 10 лютого правоохоронці після повідомлення про забруднення Каховського водосховища розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст.242 Кримінального кодексу України.

"За інформацією Апостолівської ОТГ, під час відбору проб води в Каховському водосховищі на території Апостолівського району виявлено перевищення вмісту пестицидів", - йдеться в повідомленні поліції.

Здійснюються першочергові слідчі дії зі встановлення обставин правопорушення та винних осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА