18:40 12.02.2020

Українська сторона в ТКГ наполягає на забезпеченні доступу спостерігачів ОБСЄ на окуповані території - прес-секретар Кучми

1 хв читати

Спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ ОБСЄ) від початку 2020 року 146 разів не допустили на окуповані території Луганської та Донецької областей.

"За даними СММ ОБСЄ, з початку року їхні патрулі 146 раз не були допущені на території ОРДЛО. Українська сторона наполягає на забезпеченні цілковитої безпеки роботи співробітників місії, також СММ ОБСЄ повинна мати безперешкодний доступ до всієї території України, як це передбачає її мандат", - написала прес-секретар другого президента України, представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці у Facebook за підсумками засідання ТКГ у середу в Мінську.

Раніше СММ ОБСЄ повідомляла, що понад третину всіх випадків обмеження свободи пересування патрулів спостерігачів від початку 2020 року було зафіксовано на блокпості Верхньошироківське, через який відбувається проїзд у район, де, відповідно до п. 5 Меморандуму про виконання положень Протоколу за підсумками консультацій Тристоронньої контактної групи від 19 вересня 2014 року, заборонено розміщувати важке озброєння і військову техніку.

Спостерігачі зазначають, що представники незаконних військових формувань відмовляють їм у доступі на окуповані території під приводами "проведення інженерних робіт" і "розмінування", тоді як цивільні транспортні засоби рухаються через блокпост в обох напрямках.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА