18:46 12.02.2020

На засіданні ТКГ "практично" погоджено розведення сил у районі Гнутового - прес-секретар Кучми

2 хв читати

На засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) у Мінську практично було погоджено розведення сил і засобів на ділянці в районі населеного пункту Гнутове (Донецька область). Решта ділянок очікують узгодження.

"Практично погоджено одну з ділянок розведення в районі н.п. Гнутове, яку раніше запропонувала українська сторона, триває робота над погодженням інших. Акцентовано увагу на необхідності забезпечення повного та всеосяжного режиму припинення вогню, який зараз порушується з боку НЗФ ОРДЛО", - повідомила прес-секретар другого президента України, представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер своїй сторінці у Facebook за підсумками засідання.

У свою чергу спецпредставник ОБСЄ Гайді Грау відзначає досить конструктивну атмосферу в обговоренні питань обміну полоненими і нових ділянок розведення сил і засобів на Донбасі на переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську.

При цьому вона не підтверджує узгодження на засіданні ТКГ розведення сил і засобів у районі Гнутового. "Сьогодні (на засіданні ТКГ - ІФ) ми ще не вирішили остаточно ці питання. (...) Але переговори тривають, і мені здається, атмосфера була досить конструктивна", - сказала Грау журналістам за підсумками засідання ТКГ у середу.

"Цілий день ми інтенсивно працювали саме над цими питаннями. Я не можу сказати, що буде далі, чи будуть якісь рішення на наступній зустрічі, але це, звісно, дуже важливо й було б бажано", - зазначила вона.

Як повідомила Грау, крім пропозицій щодо визначення додаткових ділянок розведення сил і засобів та обміну утримуваними особами, на сьогоднішньому засіданні ТКГ також обговорювалися питання забезпечення ефективного пошуку зниклих безвісти. Крім того, учасники зустрічі розглянули можливість відкриття нових пунктів пропуску через лінію розмежування.

"У центрі уваги економічної групи були питання виплати пенсій та водопостачання в ОРДО і ОРЛО. Політична група обговорювала питання, пов'язані з особливим статусом ОРДО і ОРЛО, а також імплементації "формули Штайнмаєра" в українське законодавство", - поінформувала Грау.

Наступне засідання ТКГ заплановане на 26 лютого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА