20:09 12.02.2020

ВАКС продовжив термін дії зобов'язань екс-президенту "Укрбуду"

3 хв читати
ВАКС продовжив термін дії зобов'язань екс-президенту "Укрбуду"

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду України (ВАКС) на засіданні в середу прийняв рішення про продовження терміну дії зобов'язань, покладених на екс-президента Державної корпорації "Укрбуд" іще на два місяці.

"Підозрюваний зобов'язаний виконувати покладені на нього раніше обов'язки. Зокрема: не залишати місце проживання без дозволу слідчого, прокурора, слідчого судді або суду; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками в цьому кримінальному провадженні; здати на зберігання до відповідного підрозділу Державної міграційної служби свій паспорт (паспорти) для виїзду закордон, інші документи, що дають право виїзду за кордон, а також носити електронний засіб контролю (браслет)", - повідомляється на сторінці ВАКС у соцмережі Facebook.

У повідомленні суду не називається ім'я екс-президента "Укрбуду", проте, згідно з раніше оприлюдненими матеріалами, йдеться про колишнього народного депутата Максима Микитася.

У ВАКС уточнили, що екс-президента "Укрбуду" підозрюють у привласненні майна Національної гвардії України, з якою "Укрбуд" уклав угоду. Відповідно до неї на території колишньої військової частини мали побудувати житловий комплекс, а Нацгвардія за це мала отримати там 50 квартир і 30 паркомісць. Але у 2016-2017 рр. сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилася від квартир і паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку на околиці Києва, вартість яких, як потім встановила проведена експертиза, була на 81,6 млн грн менша.

Як повідомлялося, після укладення між Міністерством внутрішніх справ і будівельною компанією договору проектування та будівництва житлового будинку на території Печерського району Києва, який згодом був перебудований у житловий комплекс "Аристократ", група осіб вирішила укласти додаткові угоди для обміну нерухомого майна в ЖК "Аристократ" на нерухоме майно в ЖК "Оберіг" з метою заволодіння частиною зазначеного майна під час обміну. Для реалізації плану було здійснено оцінку майна з метою зменшити кількість нерухомості в ЖК "Оберіг" та ЖК "Казка", яке мало бути передано під час обміну, шляхом безпідставного заниження вартості нерухомого майна в ЖК "Аристократ" та збільшення вартості такого майна в ЖК "Оберіг".

Унаслідок укладення та виконання додаткових угод було втрачено активів на загальну суму 81 млн 635 тис. 448 грн.

У травні 2019 року САП погодила повідомлення про підозру колишньому командувачу НГУ Юрію Аллерову, генеральному директору компанії-забудовника та оцінювачу за фактом заволодіння майном НГУ. Також у липні 2019 року повідомили про підозру виконавчому директору компанії-забудовника.

2 жовтня 2019 року НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому народному депутату Верховної Ради, власнику ТОВ "Укрбуд девелопмент" (Київ) Максиму Микитасю.

4 жовтня ВАКС обрав Микитасю запобіжний захід у вигляді застави в 5,5 млн грн. 7 жовтня заставу було внесено, і він вийшов на волю.

22 жовтня ВАКС змінив запобіжний захід Микитасю на тримання під вартою з альтернативою застави 80 млн грн до 14 листопада. 25 жовтня за Микитася внесли заставу в розмірі 80 млн грн. Нині колишній парламентар на волі, але зобов'язаний носити електронний браслет.

Зазначені факти детективи НАБУ і прокурори САП розслідують із грудня 2017 року.

20 січня в аеропорту "Бориспіль" прикордонники зняли з рейсу Микитася під час спроби виїхати з України, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело, близьке до Держприкордонслужби України.

21 січня прокурори САП повідомили екс-заступнику президента Держкорпорації "Укрбуд" В'ячеслава Мармишу про підозру в пособництві в заволодінні майном Нацгвардії.

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ та прокурори САП здійснюють із грудня 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА