07:07 13.02.2020

У Конгресі США виступають проти дисциплінарного покарання для колишнього експерта Білого дому з України

2 хв читати
У Конгресі США виступають проти дисциплінарного покарання для колишнього експерта Білого дому з України

Конгресмен Мак Торнберрі вважає, що застосовувати дисциплінарні санкції до колишнього провідного експерта з України ради національної безпеки США Олександра Віндмана не слід, повідомляє в середу видання The Hill.

"Його кар'єра повинна просуватися на підставі його талантів і можливостей", - заявив Торнберрі, головний республіканець в комітеті у справах збройних сил палати представників США.

Президент США Дональд Трамп рекомендував Пентагону залучити Віндмана, підполковника армії США, до дисциплінарної відповідальності, зазначивши, що рішення має приймати військове відомство. Таким чином, зазначає The Hill, Трамп продемонстрував, що він не буде проти додаткових стягнень стосовно держслужбовців, які дали проти нього свідчення в процесі імпічменту.

Як повідомлялося, раніше Трамп звільнив кількох представників адміністрації, які виступили зі свідченнями проти нього в рамках процесу в справі про імпічмент. Зокрема, залишили свої пости в Білому домі Віндман і постпред США при ЄС Гордон Сондленд.

У США восени 2019 демократи ініціювали процедуру імпічменту Трампа. Причиною для розглядів стало повідомлення американського інформатора про те, що Трамп намагався в ході телефонної розмови 25 липня переконати президента України Володимира Зеленського почати розслідування стосовно сина одного зі своїх ймовірних конкурентів на виборах президента США Джо Байдена - Гантера.

У рамках розслідування, пов'язаного з імпічментом, демократи з палати представників викликали для надання свідчень багатьох американських дипломатів і чиновників.

Віндман був одним із тих, хто чув розмову Трампа із Зеленським. Віндман у своїх свідченнях заявив, що слова Трампа про розслідування щодо сина свого ймовірного конкурента на виборах Джо Байдена були "вимогою".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА