14:05 13.02.2020

Глави оборонних відомств України, Великої Британії, Канади, Польщі, Литви та США обговорили розширення співпраці - Міноборони

2 хв читати
Глави оборонних відомств України, Великої Британії, Канади, Польщі, Литви та США обговорили розширення співпраці - Міноборони

Міністр оборони України Андрій Загороднюк узяв участь у багатосторонній зустрічі з главами делегацій оборонних відомств Великої Британії, Канади, Польщі, Литви та США у форматі QUINT, під час якої сторони обговорили пріоритетні напрями роботи, а також можливості розширення співпраці у форматі QUINT на рівні начальників генеральних штабів і директорів з політики оборонних відомств.

Як повідомляється на сайті Міністерства оборони України, зустріч у форматі QUINT відбулася в Брюсселі 12 лютого під час робочого візиту української делегації до штаб-квартири НАТО.

Глави національних делегацій країн-членів альянсу висловили підтримку прагненням України щодо участі в програмі партнерства розширених можливостей НАТО. Загороднюк подякував партнерам за постійну підтримку й наголосив на важливості розширення співпраці в багатосторонньому та двосторонньому форматах.

Під час переговорів із міністром оборони США Марком Томасом Еспером Загороднюк поінформував американського колегу про хід Операції об'єднаних сил і, попри це, про продовження реформ, щоб досягти відповідності критеріям членства в НАТО. Глава українського оборонного відомства також заявив про зацікавленість української сторони в розвитку військово-технічного співробітництва у напрямі оборонних закупівель, розширенні військово-політичного діалогу та проведенні консультацій, зокрема, з питань безпеки в Чорноморському регіоні.

Міністр оборони США висловив підтримку Україні в її реформах і отриманні програми розширених можливостей (Enhanced Opportunities Partner, EOP). Сторони домовилися про продовження подальшого діалогу на рівні міністрів оборонних відомств поточного року.

У четвер, 13 лютого, під час робочого сніданку на запрошення міністра національної оборони Канади за участю Генерального секретаря НАТО (29+1) Загороднюк заявив, що Україна відповідає критеріям для приєднання до програми партнерства розширених можливостей НАТО, закликав партнерів розглянути заявку України на участь у програмі та підтримати це рішення.

"Наші партери з НАТО знають, що приєднання до EOP є абсолютним пріоритетом для України. Україна досягла значного прогресу в упровадженні стандартів альянсу і вже відповідає військовим критеріям приєднання до програми. Ми готові, й наразі є чудове вікно можливостей", - зазначив Загороднюк, зазначивши, що приєднання України до EOP є ключовим елементом у посиленні європейської безпеки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА