15:03 13.02.2020

Союзники по НАТО знову підтвердили свою підтримку територіальної цілісності та суверенітету України - Столтенберг

1 хв читати
Союзники по НАТО знову підтвердили свою підтримку територіальної цілісності та суверенітету України - Столтенберг

Міністри оборони країн-членів НАТО знову підтвердили підтримку альянсу територіальної цілісності та суверенітету України й запевнили свого колегу Андрія Загороднюка в незмінній політичній і практичній підтримці.

Про це в четвер у Брюсселі на прес-конференції в рамках дводенного засідання міністрів оборони країн-членів НАТО повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, коментуючи зустріч союзників з українським міністром у рамках сніданку.

За його словами, учасники зустрічі обговорили ситуацію в і навколо України.

"Усі союзники зустрілися з ним (Загороднюком - ІФ). Вони висловили сильну підтримку територіальній цілісності та суверенітету України. Вони також пообіцяли й чітко заявили, що й надалі надаватимуть практичну та політичну підтримку", - заявив генсек НАТО.

Він нагадав, що минулої осені Північноатлантична рада й він особисто відвідали Україну.

"Важливо продовжувати підтримувати Україну. Також дуже важливо, щоб Україна продовжувала реформи. Ми хвалимо Україну за вже досягнутий прогрес, ми також хвалимо президента Зеленського за ініціативи та відновлення зусиль, спрямованих на пошуки мирного вирішення конфлікту в Україні", - наголосив Столтенберг.

Генсек також констатував, що союзники вітають зустріч у "нормандському форматі", яка відбулася в грудні минулого року, й обмін ув'язненими.

"Ми дуже підтримуємо зусилля, спрямовані на пошук мирного вирішення. У Європі, не далеко від НАТО, триває війна", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА