18:04 13.02.2020

Апеляційний суд залишив помічника екс-депутата Павловського під вартою

2 хв читати
Апеляційний суд залишив помічника екс-депутата Павловського під вартою

Київський апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід у вигляді тримання під вартою помічнику колишнього народного депутата Миколи Паламарчука Ігорю Павловському.

Як повідомляє прес-служба Київського апеляційного суду, апеляційну скаргу прокурора задоволено, а апеляційну скаргу сторони захисту задоволено частково.

"Рішення слідчого судді Печерського районного суду Києва від 21 січня 2020 року скасовано та постановлено нове, за яким клопотання начальника відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням СБУ і підтримання обвинувачення Офісу генерального прокурора про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно підозрюваного П. задоволено", - зазначено в повідомленні.

"Застосований до підозрюваного П. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до (13:20) 4 березня 2020 року", - додали в суді.

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою радницю мера Херсона Катерину Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але незабаром перевели до медзакладу Києва.

Затримали п'ятьох підозрюваних у замаху на Гандзюк, зокрема чоловіка, зафіксованого на відео з камер спостереження як покупця сірчаної кислоти.

4 листопада Гандзюк померла. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на завершений злочин - за пунктами 4, 6, 11 і 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, на замовлення).

6 листопада Верховна Рада підтримала постанову про створення ТСК для розслідування відомостей про напад на Гандзюк та інших громадських активістів.

На початку листопада журналісти Оксана Денисова та Тетяна Ніколаєнко оприлюднили ім'я ймовірного посередника між замовником та організатором убивства Гандзюк – ним виявився помічник народного депутата з фракції Миколи Паламарчука Ігор Павловський, який передавав гроші "за роботу" підозрюваному в організації вбивства Сергію Торбіну. 5 листопада Паламарчук заявив, що не причетний до нападу на Гандзюк, і 6 листопада звільнив Павловського; потім останнього затримала СБУ. 12 листопада суд обрав Павловському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У лютому 2019 року Шевченківський районний суд м. Києва продовжив до 3 липня терміни досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо вбивства Гандзюк за підозрою кількох осіб, зокрема й Павловського.

20 січня Павловського і ще вісьмох осіб, причетних до діяльності злочинної організації, було затримано під час спецоперації СБУ. Також СБУ здійснила обшук у голови Херсонської обласної ради, колишнього голови Херсонської ОДА, його заступника та інших осіб.

21 січня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою затриманому напередодні в Херсонській області помічникові колишнього народного депутата Миколи Паламарчука Ігорю Павловському.

Павловського заарештовано до 4 березня 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА