06:51 14.02.2020

Зеленський на зустрічі з бізнес-асоціаціями: Влада робить усе, щоб Україна ставала привабливою для інвесторів

3 хв читати
Зеленський на зустрічі з бізнес-асоціаціями: Влада робить усе, щоб Україна ставала привабливою для інвесторів

Президент України Володимир Зеленський запевнив бізнес-асоціації у відкритості до співпраці та готовності вислухати всі пропозиції, зокрема щодо законодавчих змін, які покращать бізнес-клімат і будуть спрямовані на зростання економіки і добробуту громадян, повідомив Офіс глави держави.

"Щодня ми робимо все для того, щоб країна ставала привабливою. Привабливою саме для бізнесу. Ми зараз займаємось усім - ми виконуємо роботу, яку в сучасній європейській державі президент і уряд просто не виконують. Але зараз ми "чистимо" Україну від усього бруду, а його дуже багато. І ви можете допомагати нам, відкриваючи нові офіси і проекти", - сказав Зеленський на зустрічі з представниками провідних бізнес-асоціацій країни.

Глава держави зазначив, що Україна має великий потенціал для розвитку, зростання і проведення подальших реформ, зокрема, судової.

"Але поки вона (судова реформа - ІФ) не завершена, держава готова встати на захист інвесторів. Ми з нашою командою, я особисто, дійсно готові боротися за кожного з вас, за кожну копійку, яку ви інвестуєте в Україну", - сказав Зеленський.

"Чому ми придумуємо інвестиційні програми? Для того щоб ви вже зараз почували себе безпечно в Україні, щоб ваш бізнес був захищеним", - сказав Зеленський.

Також він нагадав про урядову програму для великих інвесторів "Інвестиційна няня" і про звільнення від сплати податку на прибуток протягом 5 років для тих, хто братиме участь у приватизації об'єктів вартістю від $ 10 млн США.

Зеленський подякував учасникам зустрічі за їх бізнес-діяльність і активну участь у житті української держави і запропонував проводити подібні зустрічі щомісяця на постійній основі.

Зі свого боку, президент Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер зазначив, що на зустрічі були присутні найбільші інвестори, які залучили десятки мільярдів доларів в українську економіку і готові вкладати далі.

"88% американських компаній, які вже працюють в Україні, відзначають зростання своїх доходів, 65% готові продовжувати інвестувати", - повідомив він.

Також Гундер підтримав пропозицію Зеленського проводити регулярні зустрічі. На його переконання, діалог є важливим для плідної співпраці.

"Ми налаштовані оптимістично і готові працювати разом. Тільки об'єднавши зусилля, ми зможемо досягти спільної мети", - резюмував він.

Заступник керівника Офісу президента Юлія Кузнєцова також наголосила на необхідності підтримувати постійний діалог і зворотний зв'язок з представниками ділових кіл.

"Для досягнення результату ми з вами повинні розуміти, що за законодавством поки що не працює або некоректно імплементовано на практиці. Давайте бути на прямому контакті, щоб спільно вирішувати проблемні питання", - сказала вона.

Виконавчий директор Європейської бізнес асоціації Ганна Дерев'янко позитивно оцінила кроки, зроблені останнім часом для поліпшення інвестиційного клімату, зокрема запуск реформованої Державної митної служби.

Також вона зазначила демонополізацію "Укрспирту", просування земельної реформи, збереження незалежності Національного банку і запуск кредитів для мікробізнесу.

Водночас Дерев'янко підкреслила необхідність проведення судової реформи, "щоб всі мали рівні умови гри".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА