08:38 14.02.2020

Пентагон урізує свої програми на $ 3,8 млрд заради фінансування будівництва стіни з Мексикою

2 хв читати
Пентагон урізує свої програми на $ 3,8 млрд заради фінансування будівництва стіни з Мексикою

Пентагон на $ 3,8 млрд урізує свої програми із закупівлі озброєння, включно з програмою із виробництва винищувачів-бомбардувальників F-35, заради виділення фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою, повідомляє газета The Hill з посиланням на повідомлення, надіслане до Конгресу.

У ньому йдеться, що кошти будуть спрямовані на "підтримку програм більш високого пріоритету" і "необхідні для гарантування підтримки міністерству внутрішньої безпеки в його діяльності з протидії обігу наркотиків".

У повідомленні наголошується, що міністерство внутрішньої безпеки визначило ділянки вздовж кордону, які злочинці використовують як коридори для контрабанди наркотиків. Відомство визначило, що зведення додаткових загороджувальних споруд поблизу кордону необхідно, щоб утруднити їх незаконну діяльність.

Так, $ 2,2 млрд будуть виділені з основного бюджету Пентагону на 2020 рік, ще $ 1,6 млрд з фонду, який передбачений для фінансування дій ЗС США за кордоном. Зокрема, близько $ 156 млн будуть взяті з програми закупівель винищувачів F-35. Передбачається, що кошти будуть спрямовані до спеціального фонду Пентагону, а з нього - вже на зведення стіни.

Ідея будівництва стіни належить президенту Дональду Трампу і є одним з каменів спотикання в його відносинах з Конгресом, який виступає проти розпилення коштів, виділених на оборону.

В результаті Трамп, якому конгрес систематично відмовляє в виділенні достатніх, з точки зору адміністрації США, коштів на будівництво стіни, змушений "добувати" гроші іншими методами. В даному випадку - з бюджету Пентагону.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА