11:13 14.02.2020

Перші пасажири зійшли в Японії з лайнера Diamond Princess, що стоїть на карантині через коронавірус

2 хв читати
Перші пасажири зійшли в Японії з лайнера Diamond Princess, що стоїть на карантині через коронавірус

Перші 11 пасажирів, аналізи яких показали негативні результати на коронавірус, змогли покинути круїзний лайнер Diamond Princess, що стоїть на карантині в порту Йокогами, повідомляють у п'ятницю західні ЗМІ.

Водночас японська влада не уточнила, чи зможе в п'ятницю ще хтось зійти з лайнера на берег.

Раніше уряд Японії ухвалив рішення дозволити деяким пасажирам покинути Diamond Princess і розмістити їх у спеціально відведених місцях. Судно зможуть покинути люди, що мають хронічні проблеми зі здоров'ям, пасажири віком понад 80 років і ті, хто розміщується в каютах без вікон, проте лише за відсутності зараження коронавірусом Covid-19.

Водночас на Diamond Princess, де перебуває понад 3,7 тис. людей, підтверджено 218 випадків зараження коронавірусом. За даними ЗМІ, осіб, які заразилися, перевозять із судна у безпечніше місце, як і тих пасажирів, у кого є інші проблеми зі здоров'ям, що потребують медичного втручання.

Карантин на Diamond Princess має тривати до 19 лютого. Тим часом пасажири більшість часу проводять у каютах; їм наказано носити медичні маски і триматися якнайдалі від інших пасажирів під час коротких прогулянок палубами лайнера.

У самій Японії, без урахування Diamond Princess, зафіксовано 33 випадки захворювання Covid-19. Одна з інфікованих померла в префектурі Канагава неподалік Токіо.

Проте влада Японії поспішила заспокоїти громадськість, зазначають ЗМІ. "Немає жодних епідеміологічних свідчень того, що Японіє шириться епідемія", - заявив журналістам генсек кабміну Японії Йосіхіде Суга.

Лайнер Diamond Princess 20 січня вирушив з японського міста Йокогама у двотижневий круїз за маршрутом Кагосіма - Гонконг - Окінава, який мав завершитися 4 лютого. Проте з'ясувалося, що один із пасажирів, який зійшов на берег у Гонконзі, був заражений коронавірусом. 3 лютого круїзне судно залишилося на рейді в порту Йокогами для перевірки усіх пасажирів. Міністерство охорони здоров'я Японії висунуло вимогу залишити лайнер на 14-денний карантин.

На борту судна перебувають 2 666 туристів (серед них 25 громадянин України, з яких у двох було підтверджено вірус) та 1 045 членів екіпажу.

Раніше в п'ятницю стало відомо, що влада Камбоджі дозволила пасажирам іншого круїзного лайнера - Westerdam - зійти на берег, щоб далі прямувати за визначеним маршрутом на батьківщину. Лайнер провів два тижні в морі після того, як п'ять країн відмовили йому в заходженні з побоювань, що на борту є люди, заражені новим коронавірусом.

Дозвіл для пасажирів влада країни видала в п'ятницю вранці після того, як лайнер Westerdam минулого четверга пришвартувався в камбоджійському портовому місті Сіануквіль і медики перевірили всіх пасажирів і членів екіпажу на предмет інфікування коронавірусом Covid-19. Усі тести дали негативний результат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА