12:16 14.02.2020

Офіс генпрокурора збирає для передачі до МКС докази примусової паспортизації населення на тимчасово окупованих Росією територіях

1 хв читати

Офіс генерального прокурора збирає та документує докази насильницької політики окупаційних адміністрацій Російської Федерації про отримання громадянами України - жителями тимчасово окупованих територій Луганської і Донецької областей "паспортів" псевдореспублік для направлення інформаційного повідомлення в Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС).

"Слідство встановило, що наявність такого паспорта для осіб, які працевлаштовані в структурах окупаційних адміністрацій, є обов'язковою умовою, адже його відсутність вважається підставою для звільнення", - повідомляється в п'ятницю на сайті Офісу генпрокурора.

В інформації зазначено, що такі умисні примусові дії незаконних адміністрацій, контрольованих РФ, є грубим порушенням норм міжнародного права, зокрема Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни та ст. 75 Додаткового протоколу 1977 року.

"За попередніми даними, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей ймовірно отримано понад 500 тис. псевдопаспортів - 300 тис. і 200 тис. відповідно", - додали в Офісі генпрокурора.

Також там зазначили, що на національному рівні під процесуальним керівництвом обласних прокуратур слідчі СБУ в Донецькій і Луганській областях здійснюють досудове розслідування у кримінальних провадженнях за порушення законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

Ювенальні прокурори: 537 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА