13:16 14.02.2020

Гладковський оскаржує в суді результати перевірок його декларацій

1 хв читати
Гладковський оскаржує в суді результати перевірок його декларацій

До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов екс-заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олега Гладковського до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), повідомляє прес-служба ОАСК у четвер.

"Позивач просить суд визнати протиправними та скасувати рішення НАЗК про результати повної перевірки його декларацій за 2015 (виправленої) та 2016 рік", - йдеться в повідомленні.

Серед інших вимог позову - скасувати рішення НАЗК, яким було затверджено висновок щодо виявлення ознак правопорушення, пов'язаного з корупцією, та направлено рішення про результати перевірки декларації Гладковського за 2015 рік до Національного антикорупційного бюро України.

"Наразі суд вирішує питання про відкриття провадження в адміністративній справі", - зазначили в суді.

Як повідомлялося, НАЗК під час повної перевірки декларації колишнього першого заступника секретаря РНБО Гладковського виявило ознаки декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів, повідомляється на сайті НАЗК.

"Гладковський у декларації за 2015 рік (виправленій) не зазначив вартості належних йому корпоративних прав у кіпрській компанії Ri-System Ltd. та наявності у члена сім'ї (сина) корпоративних прав у ТОВ "Київбіоенерго". Також у декларації відсутні відомості про автомобіль, який належить сину. Загальна сума встановлених недостовірних відомостей... становить майже 1,3 млн грн", - повідомляють у НАЗК.

Висновки щодо ознак кримінального злочину направлено до НАБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА