21:12 14.02.2020

НАЗК не перевіряє, а контролює своєчасність подання Зеленським повідомлення про зміни в майновому стані

2 хв читати
НАЗК не перевіряє, а контролює своєчасність подання Зеленським повідомлення про зміни в майновому стані

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) направило запити до відповідних органів з метою витребування документів, необхідних для проведення контролю своєчасності повідомлення про суттєві зміни в майновому стані Президентом України Володимиром Зеленським.

"Зазначена процедура витребування документів є необхідною складовою для прийняття рішення щодо проведення контролю своєчасності повідомлення про суттєві зміни в майновому стані. Дані дії проводяться в рамках фінансового контролю над своєчасністю повідомлення про суттєві зміни в майновому стані і не мають жодного відношення до іншої процедури - перевірки декларації суб'єкта декларування", - повідомляє прес-служба НАЗК у п'ятницю.

В агентстві зазначили, що процедура повної перевірки здійснюється стосовно щорічних декларацій, декларацій перед звільненням і декларацій після звільнення з посади осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

У НАЗК нагадали, що витрати, здійснені суб'єктом декларування в 2020 році, підлягають декларуванню при наступній кампанії з надання щорічних декларацій, яка триватиме з 1 січня до 1 квітня 2021 року.

"Зараз до 1 квітня триває кампанія з поданням щорічних декларацій за 2019 рік. Згідно з даними Реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, Президент України Зеленський В.А. щорічної декларації за 2019 ще не подав", - зазначили в агентстві.

14 лютого народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко повідомив, що НАЗК нібито почало перевірку про невнесення Президентом України Зеленським у свою декларацію витрат на поїздку в Оман на початку 2020 року, посилаючись на відповідь Нацагентства на його депутатське звернення.

"Національне агентство на підставі п.1 ч.1 ст.12 закону України "Про запобігання корупції" направило запити до відповідних органів з метою витребування документів, необхідних для проведення контролю своєчасності надання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані Президентом України Зеленським В.А.", - йдеться у відповіді НАЗК Гончаренку, яку він опублікував на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у п'ятницю.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА