12:14 15.02.2020

Прокуратура повідомила про підозру двом особам у вбивстві пластичного хірурга в центрі Києва

2 хв читати
Прокуратура повідомила про підозру двом особам у вбивстві пластичного хірурга в центрі Києва

Правоохоронці повідомили про підозру двом особам, затриманим поліцією 14 лютого у зв'язку з причетністю до вбивства пластичного хірурга в центрі Києва, повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

"Затриманому в Одесі чоловікові, громадянину Киргизької Республіки, 1982 р.н., який, за версією слідства, безпосередньо скоїв вбивство, повідомлено про підозру за п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України. Спільнику, який доставляв виконавця до місця скоєння злочину, повідомляється про підозру за п.6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 та ч. 3 ст. 358 КК України", - йдеться в повідомленні.

Наразі до Шевченківського районного суду Києва направлено клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Досудове розслідування триває.

Як повідомлялося, увечері 2 лютого відділ комунікації поліції Києва повідомив, що столичні правоохоронці розшукують невідомого, який застрелив чоловіка в центрі міста. "До чергової частини близько 18:00 надійшло повідомлення про те, що на вулиці Саксаганського невідомий декілька разів вистрілив у чоловіка і втік", - інформували в столичному главку.

Поліцейські встановили особу загиблого, це киянин 1977 року народження.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.

За даними українських ЗМІ, загиблий - Андрій Сотник, працював керівником у DMK Ukraine. На сайті компанії зазначено, що Сотник - кандидат медичних наук, лікар-хірург, пластичний і естетичний хірург. На сторінці Сотника у Facebook зазначено, що він уродженець Донецька.

14 лютого співробітники ГУ Нацполіції України затримали двох підозрюваних у вбивстві столичного пластичного хірурга, застреленого в центрі Києва ввечері 2 лютого. Одного з них, іноземного громадянина, затримали в аеропорту Одеси, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" начальник столичного главку поліції Андрій Крищенко.

Пізніше прес-служба прокуратури Києва повідомила, що другого підозрюваного затримали у столиці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА